Gå direkt till innehåll
Undersköterskan Marie Sander åker hem till Marianne för att hjälpa henne med sjukgymnastiken.
Undersköterskan Marie Sander åker hem till Marianne för att hjälpa henne med sjukgymnastiken.

Blogginlägg -

Hon fick hjälp av hemtagningsteamet efter olyckan

Det skulle ha varit ett trevligt restaurangbesök, men när Marianne Öberg snubblade på en sladd fick dagen avslutas på sjukhus. Olyckan orsakade en lårbensfraktur som gick upp i höften och det blev operation. När Marianne en vecka senare fick lämna lasarettet kunde hon göra det med vetskapen om att hon var i trygga händer.

Sedan våren 2017 arbetar Helsingborgs stad för en trygg hemgång med hjälp av hemtagningsteam. De ser till att invånare som är i behov av fortsatt vård och rehabilitering efter sin sjukhusvistelse får hjälp direkt i sin bostad. Utifrån behov finns hjälp att få från hemtagningsteamens biståndshandläggare, undersköterskor, sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter i upp till 14 dagar. Behövs mer hjälp efter de första två veckorna lämnar hemtagningsteamet över till hemvården.

– Hemtagningsteamet var här när jag kom hem från sjukhuset. Jag fick ett väldigt bra mottagande och hjälp med att få en rullstol, säger Marianne.

I samband med Mariannes hemkomst gick hon och hemtagningsteamet igenom vilket stöd hon behövde den närmaste tiden. Något som bland annat har resulterat i att medarbetare från teamet dagligen kommer hem till Marianne för att hjälpa henne med sjukgymnastik, mediciner och duschning.

– Det är jättebra att jag kan få hjälp hemma. Jag och min man har tidigare klarat oss helt själva och det hoppas vi kunna göra även i framtiden, berättar Marianne.

Den här dagen är det undersköterskan Marie Sander som har åkt hem till Marianne för att hjälpa henne med sjukgymnastik.

– Hemtagningsteamets fysioterapeut har gjort ett träningsprogram till Marianne som vi undersköterskor sedan hjälper henne med, berättar Marie.

Målet är att Marianne och hemtagningsteamets andra vårdtagare ska få hjälp och stöttning så att de ska kunna leva ett så självständigt och friskt liv som möjligt.

Läs mer om hemtagningsteamet här.

För mer information:

Sofia Sandberg, kommunikatör

Telefon: 0708-32 90 69

E-post: sofia.sandberg@helsingborg.se

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55