Gå direkt till innehåll
Linda Hasselgren från Helsingborgshem, som vann Årets Cykelvänligaste arbetsplats 2018,  och Johan Lunell och Suhrab Norrzai från Mobila teamet, som vann Årets Nytänk, med vinstcyklarna. Foto: Rasmus Landin
Linda Hasselgren från Helsingborgshem, som vann Årets Cykelvänligaste arbetsplats 2018, och Johan Lunell och Suhrab Norrzai från Mobila teamet, som vann Årets Nytänk, med vinstcyklarna. Foto: Rasmus Landin

Nyhet -

Årets Cykelvänligaste arbetsplats och Årets nytänk är utsedda

Årets Cykelvänligaste arbetsplats 2018 är Helsingborgshem. Det kommunala bostadsbolaget har arbetat framgångsrikt för att fler ska cykla till och från arbetet och i tjänsten. Utmärkelsen Årets Nytänk bland Helsingborgs Cykelvänliga arbetsplatser går till Mobila Teamet, som har satt cykling på agendan i dubbel bemärkelse.

Under Cykelgalan den 4 december avslöjades vinnarna medan ett femtiotal gäster från Cykelvänliga arbetsplatser firade sina och andras insatser för en cykligare vardag. Komikern Martin Svensson höll i styret under kvällen och Bicycle Beat Sweden spelade självklart cykelmusik. Representanter för två arbetsplatser fick trampa hem på vinstcyklar med gyllene ringklocka och med diplom i den guldfärgade cykelkorgen.

Årets cykelvänligaste arbetsplats 2018 är Helsingborgshem

Helsingborgshem har tagit ett helhetsgrepp kring både cykling och hållbart resande i stort. De har jobbat med både fysiska och kommunikativa åtgärder för att få fler att cykla, något som lyckats då deras tjänstecyklar används mycket och syns ofta när de trampas runt i Helsingborg.

- Vi är jätteglada för att vi har vunnit det här priset och för att vårt cykelfrämjande arbete får uppmärksamhet, säger Linda Hasselgren, HR-chef på Helsingborgshem. Vi försöker göra det enkelt för våra medarbetare att cykla i tjänsten, många tycker det går snabbare och smidigare än att ta bilen. Dessutom är cyklingen bra för miljön och hälsan.

Årets Nytänk går till Mobila Teamet, socialförvaltningen

Med engagemang och enkla medel har denna arbetsplats gjort cykling till vardag. Cyklar är med som en stående punkt på arbetsplatsträffarna och för att locka till ännu mer cykling har Mobila Teamet köpt in Hövdinghjälmar.

- Så kul att vi tar hem Årets Nytänk! Vi vill inspirera så att fler i Helsingborg cyklar för att vi ska få en bättre stadsmiljö, säger Johan Lunell, Mobila Teamet.

I juryn som har utsett vinnarna ingickJörgen Magnusson, cykelhandlare, Sophie Giescke Linné, kapten Team Rynkeby God Morgon Helsingborg 2018, Vera Chudnikova, cykelaktivist, Thomas Rödin, vice ordförande föreningen Svenska cykelstäder, Anne-Marie Frisell, trafikingenjör Helsingborg stad.

Cykelvänlig arbetsplats startade i Helsingborg hösten 2017 och engagerar nu cirka 1850 medarbetare på drygt trettio arbetsplatser. Argumenten för att delta i projektet är många; friskare anställda, färre sjukskrivningar, spara tid och pengar, stärker arbetsplatsens hållbarhetsarbete och bidrar till bättre framkomlighet i centrum. Deltagandet är kostnadsfritt och arbetsplatserna bjuds in till event och kan delta i tävlingen om utmärkelsen Cykelvänligaste arbetsplats i Helsingborg.

Läs mer om projektet Cykelvänlig arbetsplats, som delvis finansieras med medel från Klimatklivet på cykelvanligarbetsplats.helsingborg.se https://cykelvanligarbetsplats.helsingborg.se/

För mer information:

Linnea Folkesson, projektledare Helsingborgs stad, 042-10 44 55

Linda Hasselgren, Helsingborgshem, 042-20 80 13

Johan Lunell, Mobila teamet, 0722-174054

Relaterade länkar

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55