Gå direkt till innehåll

Nyhet -

​Helsingborgselever vann resa till Frankrike

På onsdag bär det av till Strasbourg och ett EU-rollspel i på plats i det riktiga Europaparlamentet tillsammans med 500 ungdomar från hela EU. Johannes Hedberg-eleverna kommer att vara den enda svenska klassen på plats.

Det handlar om 24 elever och 2 lärare som tillsammans med samordnare Karin Falk från Helsingborgs stad reser till Strasbourg efter att de vunnit Europaparlamentets tävling Euroscola för det EU-rollspel om utstationering av arbetare som de genomförde på skolan i januari. 

– Det är jätteroligt att vi fått förmånen att åka. Det var kul att och lärorikt att genomföra rollspelet i januari och att nu få prova på plats känns så häftigt. Att få åka just i år känns också extra angeläget med tanke på att det är EU-val i maj säger Liv Månsson, elev på Johannes Hedbergsgymnasiet. 

Det är andra gången som elever från Johannes Hedbergsgymnasiet har vunnit en prestigefull resa till EU:s maktcentrum.

För skolor som vill ha hjälp att göra sin EU-undervisning med intressant finns Europa Direkt Skåne Nordväst – ett informationskontor om EU på kontaktcenter i Helsingborg.

PS.  Vill du som journalist följa med och bevaka rollspelet på plats bör du kontakta Europaparlamentets informationskontor i Stockholm så anordnar de resa.

http://www.europarl.europa.eu/sweden/sv/forlarareochskolor/euroscola.html

DS.

Mer information

Karin Falk, samordnare Europa Direkt Skåne nordväst – 073 15 32 750

Annika Nilsson, lärare på Johannes Hedbergsgymnasiet – 073 421 98 37

Ämnen

Regioner

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55