Gå direkt till innehåll
Illustration: Sweco Architects
Illustration: Sweco Architects

Pressmeddelande -

8 januari startar andra etappen av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan

Första etappen av ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan närmar sig slutet och nu pågår planeringen för nästa etapp, som startar i januari.

I början av januari startar Helsingborgs stads entreprenör Veidekke den andra etappen av ombyggnaden. I den andra etappen arbetar vi på Drottninggatan, från Stortorget i söder och en bit upp på Hälsovägen förbi S:t Jörgens plats. Etappen är indelad i åtta olika delar där vi arbetar under olika tider. Vi börjar vid Sundstorget på östra sidan, längs sträckan mellan Hästmöllegränden och Norra Strandgatan. Här bygger vi bland annat nya busshållplatser, gör plats för uteserveringar och byter ut belysning.

- Det är viktigt att city är tillgängligt och välkomnande även under byggtiden. Indelningen i mindre deletapper gör vi bland annat för att minimera störningar för de som vistas, bor och verkar i staden och för att trafiken ska kunna flyta på ett så bra sätt som möjligt, säger Klas Östholm, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Arbetena i den första etappen går mot sitt slut
Vi närmar oss slutet av den första etappen av ombyggnaden. Sedan i maj 2017 har vi arbetat längs sträckan Trädgårdsgatan och Stortorget. Från söndag 10 december är sträckan mellan Trädgårdsgatan och Möllegränden i princip klar. Vi öppnar då gatan helt för trafik i båda riktningar och öppnar samtidigt busshållplatserna utanför Knutpunkten igen. Arbetet fortsätter ännu en tid mellan Möllegränden och Stortorget. Där är fortsatt ett körfält i vardera riktningen öppet och övergångsställen påverkas fortfarande av arbetet.

- Vi skulle ha varit klara längs hela sträckan till årsskiftet men är försenade. Det beror bland annat på att vi stött på ledningar i marken som inte finns med på ritningar, vilket komplicerat arbetet, säger Klas Östholm.

Vi räknar med att vara helt klara med den första etappen i mitten av februari 2018.

Planerade etapper är:
Etapp 1: Trädgårdsgatan till Stortorget. Maj 2017 – början av 2018.
Etapp 2: Stortorget till Konserthuset. Januari 2018 – vintern 2018.
Etapp 3: Trädgårdsgatan söder till Tingsrätten samt Konserthuset till Kopparmölleplatsen. Hösten 2018 – våren 2019.

Vissa ändringar kan ske under arbetets gång.

Läs mer om projektet på: helsingborg.se/doj


För mer information kontakta: Klas Östholm, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 58 96, e-post: klas.ostholm@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55