Gå direkt till innehåll
Årets kosläpp på Fredriksdal

Pressmeddelande -

Årets kosläpp på Fredriksdal

Det gröna gräset lockar. Och korna på Fredriksdal är förstås inte sena att visa vad de tycker om att få komma ut på grönbete efter en vinter inomhus. Äkta lycka över att få känna gräset och naturen under sina klövar och mot sina mular. Årets kosläpp på Fredriksdal upplever du onsdagen 24 april och söndagen 28 april. Ordinarie entrépriser gäller.

Sällsynta vänekor och rödkullakor håller till på Fredriksdal året om. På vintern myser de omkring inne i stallet och har fri tillgång till hö, rena boxar och värme. Under de varmare månaderna på året flyttar de utomhus och hjälper till att utveckla betesmarkerna och ängarna. Båda raser har unika egenskaper som tyvärr inte kommer till nytta i dagens moderna produktion. På Fredriksdal arbetas det med hållbarhet och i det ekologiska samspelet kan dessa raser komma att spela en viktig roll i framtiden. Klart att de ska ha det bästa av det bästa och när det kommer till utomhusmiljö finns det knappast någon bättre plats än gröna Fredriksdal.

Årets kosläpp sker i två omgångar. Första gången stalldörrarna öppnas är 24 april klockan 11:00. Fyra dagar senare öppnas stallet igen och resterade kor släpps ut på grönbete. Det är inte bara korna och kalvarna som ser fram emot årets kosläpp. För många helsingborgare är Fredriksdals kosläpp lite av ett måste och brytpunkten mellan vinter och vår. Det är en tid för glädje och värme för oss alla.

Vad kan man då förvänta sig av ett kosläpp? Glädje. Det är det absolut bästa ordet att använda. För det går inte att ta miste på korna och kalvarnas glädje att få komma ut. Det blir så glada att de råmar livligt och hoppar, sparkar bakut och rusar omkring och leker.

Passa på att upplev äkta lycka på Fredriksdal. En av få platser i Sverige där du kan se sällsynta vänekor och rödkullakor välkomna våren och sommaren.

Arrangemangskontakt:
Sara Utter
0706-204562
sara.utter@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042-10 42 32
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55