Gå direkt till innehåll
Bild: Alexander Kolind (KD)
Bild: Alexander Kolind (KD)

Pressmeddelande -

Alexander Kolind blir ny ordförande i Helsingborgs kulturnämnd

Helsingborgs kulturnämnds före detta ordförande, Cecilia Engström, lämnande sitt uppdrag i kulturnämnden och kommunfullmäktige för en plats i riksdagen i början av januari. Nu har kommunfullmäktige utsett hennes ersättare, Alexander Kolind (KD).

Alexander Kolind representerar Kristdemokraterna och är ledamot i barn- och utbildningsnämnden och kommunfullmäktige samt ersättare i valberedningen. Alexander har en bakgrund som HR-konsult i Höganäs kommun. Alexander säger såhär om sitt nya politiska uppdrag:

-Jag är glad och ödmjuk inför detta spännande uppdrag, där jag tar över efter Cecilia Engström. Kulturen är viktig för helsingborgarna och för staden i sin helhet. Kulturen behövs för att skapa samhällsgemenskap, öka kreativiteten och göra staden mer levande.

Första nämndssammanträde för Alexander blir den 23 januari. Kulturnämndens nya vice ordförande är Margareta Liljedahl Eriksson (S).

Kontaktpersoner

Alexander Kolind: 0705-34 59 30 eller alexander.kolind@helsingborg.se

Lars Thunberg, gruppledare och kommunalråd (KD): 0706-28 43 10 eller Lars.thunberg@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55