Gå direkt till innehåll
Foto: Collage får ej användas. Bilder på efterfrågan.
Foto: Collage får ej användas. Bilder på efterfrågan.

Pressmeddelande -

Artistsläpp - Jag var där, på Dunkers

”Jag var där” är en serie konserter i det lilla intima formatet (65 platser), där man får komma nära en artist som är på väg att slå igenom. Kanske är det sista gången någon får komma så nära och då hade det ju inte varit fel att kunna säga ”jag var där”. I höst har du chansen att möta Frida Braxell, Linda Bonaventuras och Victor Furbacken på Dunkers.

Ansvarig producent för musikscenen på Dunkers är Christel Molin och hon säger så här om höstens Jag var där:

– Meditativt och avskalat, en skål för livet och ångesten i gränslandet mellan pop, folkrock och proggig ljudmatta. Höstens konserter i Jag var där väcker bilder som dröjer sig kvar med lekfullhet och med stort allvar.

12 september 19:00 – Linda Bonaventura
Linda Bonaventuras musik kan beskrivas lekfull men med ett allvar i botten där texterna ofta tycks handla om svåra livsval och existentiella frågor. Ett dramatiskt sound som av Frida Öhrn från Cookies and beans beskrivs såhär: "Hon tar mig in i Steve Nicks och Kate Bushs värld, och blandar det med västerbottniskt vemod och siciliansk dramatik. Linda har ett unikt uttryck som håller dig trollbunden från första stund."

10 oktober 19:00 – Frida Braxell
Frida Braxells musik utmärker sig genom personliga, berättande och intelligenta texter, direkt tagna ur livet. 2016 släppte hon sin debutsingel och nu tre år senare kom albumet ”Livet och ångesten”. Ett album som är mer självbiografiskt än någonsin. Att Frida har rötterna i visan är tydligt då de berättande texterna fortfarande är centrala. Låtarna är allvarligare och mörkare men får de sällskap av poppiga toner. Att musiken är ett sätt för Frida att kanalisera livets tunga sidor är tydligt.

7 november 19:00 – Victor Furbacken
Victor Furbacken har tidigare hörts som tongivande musiker och bandmedlem i Hästpojken, Franska Trion, Our Park, Truls Mörck, Stefan Sundström, Daniel Lemma, Spiders, Steget, Anna Järvinen med flera. Våren 2019 släppte Victor sin tredje EP, Flows. En fyrspårs-EP med ett större sound än tidigare releaser vilket passar utmärkt till Victors djupa folkrocksstämma. En poetisk musikupplevelse som doftar malt, brasa och karga landskap – förföriskt.

OBS! Biljetterna till höstens Jag var där släpps tillsammans med övriga höstprogrammet 28 augusti. 


Kontaktpersoner

Christel Molin, koordinator Dunkers kulturhus. 0722-45 82 91 eller christel.molin@helsingborg.se
Presskontakt: Dennis Nilsson, pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborgs stad. 0732-31 50 78 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll