Gå direkt till innehåll
Badplatsjakt ska sprida ut oss på stränderna i sommar

Pressmeddelande -

Badplatsjakt ska sprida ut oss på stränderna i sommar

Stadsbyggnadsförvaltningen lanserar appen Badplatsjakten – ett roligt sätt att upptäcka Helsingborgs många stränder, och som förhoppningsvis också bidrar till att invånare och besökare sprider ut sig på stadens badplatser.

Det är ovanligt många som hemestrar i år, och därmed fler än vanligt som ska samsas om stränderna. Appen ”Badplatsjakten” är en del av stadens kampanj om att vi ska sprida ut oss i sommar, upptäcka nya badplatser och därmed undvika trängsel för att hindra smittspridning av covid-19.

Badplatsjakten går ut på att du ska samla koder som finns på små skyltar på varje badplats, totalt 23 stycken – från Fortuna i söder till Utvälinge i norr. När du har hittat en badplats kod och registrerar den i appen får du en stjärna. När du har samlat tio stjärnor kan du hämta ut en strandväska hos Helsingborg Kontaktcenter. Lyckas man besöka och samla koder från 20 badplatser, kan man tävla om att vinna Citypresentkort, värde 250 kronor styck.

– Med Badplatsjakten vill vi förena nytta med nöje. Appen engagerar troligen framförallt barn, men därmed också vuxna. Vill barnen upptäcka nya badplatser, gör föräldrarna också det. Vår förhoppning är att appen ska bidra till att invånare och besökare vill besöka och sprida ut sig på Helsingborgs olika badplatser, säger Mats Werne (L), förste vice ordförande stadsbyggnadsnämnden.

– Det gäller att man håller ögonen öppna, koderna är väldigt blyga så ibland kan man få leta en stund innan man upptäcker dem! säger My Andersson, samordnare för Badplats-jakten, stadsbyggnadsförvaltningen.

För att spela Badplatsjakten laddar du hem ”Badplatsjakten” i App Store (iPhone) eller Google Play (Android). Tävlingen är öppen till och med 31 augusti 2020.

Läs mer om Badplatsjakten på helsingborg.se/badplatser

För mer information, kontakta

Elisabet Lindberg, strandansvarig på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 25 39, e-post: elisabet.lindberg@helsingborg.se

Mats Werne (L), förste vice ordförande stadsbyggnadsnämnden
Telefon: 070-540 10 10, e-post: mats.werne@helsingborg.se

My Andersson, avdelningssamordnare på stadsbyggnadsförvaltningen
E-post: my.andersson@helsingborg.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55