Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Bättre cykelväg längs Tinkarpsbacken

29 maj startar Helsingborgs stad ett arbete för att förlänga gång- och cykelstråket längs Strandpromenaden uppför Tinkarpsbacken. Framkomligheten är begränsad längs Drottninggatan/Sofierovägen under tiden som arbetet pågår.

Sträckan uppför Tinkarpsbacken är en del av ett av Helsingborgs huvudcykelstråk, som är extra viktiga för oss när vi prioriterar och planerar åtgärder för att göra det enklare att välja cykeln.

Det här gör vi

  • Vi bygger om gång- och cykelbanan, som blir bredare med mer plats för dig som går och cyklar. Cykelbanan dubbelriktas upp till parkeringen vid Dag Hammarskjölds väg.
  • I samband med att vi bygger om cykelvägen asfalterar vi också om hela Tinkarpsbacken, som en del i Helsingborgs stads asfaltprogram.

Så påverkas trafiken

  • Vi börjar med att fräsa bort den gamla asfalten. Den slutliga asfalteringen gör vi först när arbetet med cykelvägen är klar.
  • Medan arbetena pågår stänger vi av cykelvägen på gatans västra sida. Cyklister hänvisar vi i första hand via Dag Hammarskölds väg/Christer Boijes väg, som är närmsta väg som inte passerar arbetsområdet.
  • Bilar kan passera under hela arbetet och vi reglerar trafiken med trafikljus och/eller vakter. Framkomligheten är dock begränsad, och vi rekommenderar bilister som har möjlighet att välja en annan väg.
  • Bussarna går som vanligt, men med risk för förseningar vid vissa tider.

Om allt går som det ska är arbetena klara i slutet av juni, preliminärt före midsommar.

För mer information kontakta:Azur Kujundzic, gatuingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel 042-10 58 18, e-post: azur.kujundzic@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55