Gå direkt till innehåll
BussÖn blir PussÖn på Alla hjärtans dag

Pressmeddelande -

BussÖn blir PussÖn på Alla hjärtans dag

På Alla hjärtans dag 14 februari firar vi att BussÖn på Helsingborg C har fått kärlek och blivit en ljusare och mer trivsam plats. Under morgontimmarna förvandlas BussÖn till PussÖn för att ge besökarna en kärleksfylld start på dagen.

Under hösten anlitade Helsingborgs stad två konstnärer för att försköna miljön på BussÖn. Inne på BussÖn har Henrietta Kozica målat om flera pelare och ute i bussterminalen har den italienske konstnären Millo målat om väggarna. I januari och februari fortsatte vi förbättringsarbetet med nya bänkar och cafémöbler samt ny belysning. Vi har också fräschat upp ingångarna med grönskande pelare som hänger från taket – en lösning som är den första i sitt slag i en offentlig miljö i Sverige.

– Generellt har vi jobbat mot ett mer grönt och skönt uttryck som ska ge lite vardagsrumkänsla. Vi vill att man ska känna att det är en plats som är omhändertagen och inbjudande, en fräsch plats att vänta på bussen som gör väntandet till en trevlig upplevelse, säger Moa Sundberg och Anna Karlberg på stadsbyggnadsförvaltningen.

– Min ambition är att Helsingborg C ska vara en positiv och trygg plats i Helsingborg där resenärerna känner sig välkomna. Den här uppgraderingen är en viktig del i vårt arbete inom projekt Purple flag vilket innebär att vi under detta och kommande år fortsätter med fler liknande insatser och förbättringar, säger Anders Söderberg, byggnadsingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen.

Inför invigningen 14 februari efterlyste Helsingborgs stad par som ville gifta sig på BussÖn på just Alla hjärtans dag. Var det någon som nappade? Svaret får vi någon gång mellan klockan 07:00-09:00 på torsdag när den röda mattan rullas ut på PussÖn. Under morgonen finns en vigselförrättare på plats redo för drop-in vigslar och för par som vill förnya sina löften. För besökare som inte ska gifta sig finns också anledning att besöka evenemanget. Du kan ta del av Alla hjärtans dag-erbjudanden hos några av verksamheterna på Helsingborg C, träffa Geblod.nu som informerar om blodgivning och besöka Mobila teamet som har öppet hus under dagen. Vi bjuder också på lite godsaker och musikunderhållning med jazzsångerskan Anna Pauline.

För mer information, kontakta:

Christina Wideland, ansvarig för invigningen, stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 070-972 83 54, e-post: Christina.Wideland@helsingborg.se

Anders Söderberg, byggnadsingenjör på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 64 72, e-post: Anders.soderberg2@helsingborg.se

Moa Sundberg och Anna Karlberg, gestaltning, stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 02 27, e-post: Moa.sundberg@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55