Gå direkt till innehåll
Damn! + Kristin Amparo! + Shirin! spelar tillsammans på Hx i augusti. Pressfoto.
Damn! + Kristin Amparo! + Shirin! spelar tillsammans på Hx i augusti. Pressfoto.

Pressmeddelande -

Damn! + Kristin Amparo! + Shirin! till årets Hx festival

Programmet inför årets Hx-festival börjar ta form. Nu är det klart att Damn!, Kristin Amparo och Shirin ger en gemensam konsert på Furutorpsplatsen under den första av Hx tre fullspäckade dagar i augusti.

Damn! är soul & funk-kollektivet från Skåne som kanske främst är kända som Timbuktus band under många år av turnerande. Senast förra sommaren uppträdde de tillsammans under Hx-festivalen. I sommar har Damn! slagit sig samman med artisterna och musikerna Kristin Amparo och Shirin.

- ­Det är riktigt roligt att de gör en av sina få sommarspelningar under Hx. Kombinationen med ett storband och två sångerskor med starka röster är klockren. Tillsammans kan det inte bli annat än en häftig upplevelse, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Kristin Amparo rör sig fritt mellan pop, R&B och hiphop och har tidigare sjungit tillsammans med artister som Oskar Linnros, Daniel Adams-Ray, Albin och Cleo. För två år sedan medverkade hon i Melodifestivalen med balladen "I see you" och kom vidare till Andra Chansen på Helsingborg Arena.

– Vi träffade Kristin för ett förutsättningslöst möte i en studio i Malmö i vintras. På en dag jammade vi fram femton grunder till låtar. Det var magiskt! säger Måns Block i Damn!

Albumaktuella Shirin gjorde ett bejublat liveframträdande tillsammans med Damn! på årets Melodifestival med förra årets vinnarlåt If I were sorry.

Damn! + Kristin Amparo! + Shirin! spelar torsdagen 3 augusti kl. 21.30 på Stora Scen – Furutorpsplatsen.

Om Hx
Hx äger rum den 3-5 augusti. Det blir som tidigare en blandning av idrott, musik och kultur med fokus på upplevelser. Precis som förra året äger Hx rum på Söder, från Stadsparken till Furutorpsplatsen. I området finns flera scener som knyts samman av knallegata, spännande matserveringar och roliga aktiviteter för hela familjen.

För mer information:
Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.
Telefon: 073-41 25 88

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll