Gå direkt till innehåll
Södra Stenbocksgatan blir helt avstängd mellan Tranemansgatan och Malmögatan till och med början av april.
Södra Stenbocksgatan blir helt avstängd mellan Tranemansgatan och Malmögatan till och med början av april.

Pressmeddelande -

Del av Södra Stenbocksgatan avstängd ytterligare en månad när vi samordnar ledningsarbeten

Sedan januari bygger vi bullerdämpande tegelmurar mellan körfälten på Södra Stenbocksgatan och byter ut en gammal vattenledning. Nu ska även Öresundskraft byta ut en fjärrvärmeledning på platsen. Det innebär att Södra Stenbocksgatan blir helt avstängd till början av april, en månad längre än planerat.

Det är en äldre typ av fjärrvärmeledning som ska bytas ut. I samband med att gatan grävdes upp för vattenledningsarbetet kunde Öresundskraft konstatera att ledningen är i dåligt skick.

– Det blir förstås besvärligt både för den som passerar och den som bor i området att avstängningen blir längre än planerat, men jag hoppas att det går att se fördelarna med att passa på att göra även detta nu istället för om kanske ett par år. För oss som arbetar med de olika delarna kan vi dessutom samordna vissa moment, vilket gör helheten både smidigare och billigare, säger Johan Hellberg, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen.

Så här påverkas trafiken kring området:

  • Södra Stenbocksgatan är helt avstängd mellan Tranemansgatan och Malmögatan till och med början av april. ​Se karta. Skyltar hjälper den som kör bil att hitta alternativa vägar.
  • I början av april öppnar vi ett körfält för den som kör söderut. Norrgående trafik, mot lasarettet, leds även fortsättningsvis om på samma sätt som nu till och med mitten av maj.
  • Även den som går och cyklar påverkas av avstängningen och får välja andra vägar.
  • Busshållplatsen Eneborgs plats är fortsatt avstängd och bussarna leds om. Se Skånetrafikens webb eller app för information.
  • På vissa gator, som fått ökad trafik under avstängningen, är det förbjudet att stanna.
  • Går allt enligt plan räknar vi med att bli klara med hela arbetet innan sommaren 2020.

För mer information kontakta:

Johan Hellberg, projektledare på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 31 17, e-post: ​Johan.Hellberg@helsingborg.se 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55