Gå direkt till innehåll
Dick Fredholm, tillträdande kommunikationsdirektör i Helsingborgs stad
Dick Fredholm, tillträdande kommunikationsdirektör i Helsingborgs stad

Pressmeddelande -

​Dick Fredholm är Helsingborgs nya kommunikationsdirektör

Under fredagen blev det klart att Dick Fredholm tillträder som Helsingborgs stads nya kommunikationsdirektör. Dick Fredholm kommer närmast från jobbet som kommunikationschef på Region Skåne med ansvar för strategisk kommunikation.

- Jag är både glad och stolt över att få kliva in och axla rollen som Helsingborgs stads kommunikationsdirektör. Att tillsammans med medarbetare på stadsledningsförvaltningens kommunikationsavdelningen och i våra förvaltningar och bolag, ta arbetet vidare med att göra Helsingborg till en av Europas mest innovativa städer 2022, känns både utmanande och inspirerande. Jag tror att jag kan bidra med min erfarenhet både från Malmö kommun och Region Skåne i arbetet framåt, säger Dick Fredholm.

- Jag vill verkligen välkomna Dick Fredholm till Helsingborg och jag är övertygad om att hans erfarenhet av förändringsarbete samt hans breda ledarerfarenhet från en rad olika förvaltningar kommer väl till pass i vårt gemensamma arbete i staden framöver. Han har i flera olika chefsroller arbetat med stora organisationer i förflyttning och har ett driv som vi behöver på vår fortsatta resa mot vår vision 2035 om en inkluderande och pulserande stad, säger biträdande stadsdirektör Jonna Myrebris.

Dick Fredholm efterträder tillförordnad kommunikationsdirektör Simon Wikstrand som nu går tillbaka till sin tjänst som marknadschef på stadsledningsförvaltningen i Helsingborg. Dick Fredholm bor i Malmö och tillträder tjänsten som kommunikationsdirektör 7 januari 2020.

För mer information:

Jonna Myrebris, biträdande stadsdirektör, 073-078 61 04

Dick Fredholm, tillträdande kommunikationsdirektör; 0733 504 605

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55