Gå direkt till innehåll
Digitalakademins trailer som gör ett stopp i Helsingborg  2-3 maj
Digitalakademins trailer som gör ett stopp i Helsingborg 2-3 maj

Pressmeddelande -

Digitala skills – nyckeln till framtidens arbetsmarknad

Google Digitalakademin, Almi, Arbetsförmedlingen och Helsingborgs stad går samman för att hjälpa människor och företag att minska kunskapsglappet. Utbildningskonceptet Digitalakademin har sedan 2015 erbjudit kostnadsfria utbildningar online, men nu är det dags för en Sverigeturné – och Helsingborg är ett av nio stopp!

År 2030 kommer 90 % av alla jobb i Sverige kräva digital kompetens. Om vi lyckas ta vara på de möjligheter som den ökade digitaliseringen ger kommer 300 000 nya arbetstillfällen skapas i vårt land. Så – vad är problemet? En tredjedel av alla svenskar har inte den digitala kompetensen som krävs för att möta behoven.*

– Både människor och företag påverkas av den digitala utveckling och förflyttning som sker just nu. Därför känns det extra roligt att Digitalakademin gör ett stopp här. Det är en fantastisk möjlighet för Helsingborgs företag och deras anställda att utveckla sin digitala kompetens utifrån verksamhetens specifika behov. Helsingborg vill ligga i framkant gällande den digitala utvecklingen och vi vill göra tekniken tillgänglig för stadens invånare och företag. Tidigare har vi gjort satsningar som Digidel och nya innovationshubben HBG Works. Digitalakademin går väl i linje med dessa, säger Peter Danielsson, Kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Den 2-3 maj står Digitalakademins inredda trailer i centrala Helsingborg, redo att erbjuda utbildningar inom digital marknadsföring samt säkerhet & integritet. Dessa utbildningar är kostnadsfria men antalet platser är begränsat och föranmälan krävs.

- Det är riktigt bra att Digitalakademin gör ett stopp här, de skapar nytta på flera sätt! Företagen får chans att utbilda sina medarbetare kostnadsfritt, men det är också ett bra sätt att sätta fokus på hur viktigt rätt kompetens är, eftersom det är en av huvudutmaningarna för många företag som vill växa och utvecklas, säger Annette Melander Berg, näringslivsdirektör i Helsingborg.

För mer information, kontakta:

Annette Melander Berg, Näringslivsdirektör
Annette.MelanderBerg@helsingborg.se
0722271714

Emma Frank Landgren, Näringslivsutvecklare med fokus på kompetensförsörjning
Emma.FrankLandgren@helsingborg.se
0708645979

Länk till anmälan Digitalakademin: https://events.withgoogle.com/digitalakademin-on-tour-2019/helsingborg

(Studie från McKinsey, 2017)*

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55