Gå direkt till innehåll
Foto: CC Pixabay
Foto: CC Pixabay

Pressmeddelande -

Döden har nåt Dunkers

Lagom till att hösten knackar på, kvällarna är mörkare och kylan omsveper oss ställer vi oss frågan ”varför fascineras vi av döden?” I föreläsningsserien Ond bråd död på Dunkers gör experter och besökare en djupdykning i brottsplatser, blod och blåljus.

Vid tre tillfällen i höst får besökare följa med Kunskapsklubben på en resa in mystikens och spänningens värld. Föreläsningsserien spänner mellan fascinationen för deckare och verkliga kriminalfall. I samarbete med Folkuniversitetet presenterar Dunkers följande tillfällen:

24 september 14.00 – Mordbibeln
Kom och hör legendariska mordutredaren Börje Sjöholm, expert på ”Mordbibeln” som länge använts på Polishögskolan. Hur utreder man grova våldsbrott? Lär du dig allt om hur polisen arbetar och pröva dina egna deckarkunskaper.

8 oktober 14.00 – Grym kemi
Tittar du också på serie efter serie med mordhistorier? Slukar du pocketdeckare på löpande band? Ulf Ellervik är kemisten som kan förklara varför! Missa inte denna fascinerande föreläsning om hur mordhistorier kan bli beroendeframkallande. Så här beskriver Ulf Ellervik själv sin föreläsning: Kemin i sig är givetvis inte vare sig ond eller god men olika kemikalier har genom tiderna använts för mörka syften. Denna föreläsning handlar om den onda sidan med gifter, droger och kemisk smärta med nedslag både i verkliga kriminalfall och i deckarförfattarnas spännande värld.

22 oktober 14.00 – Thrillern
Joakim Zander är thrillerförfattaren som översatts till ett 30-tal språk. Men han är också disputerad jurist med inblick i rättsväsendets logik. Vilka likheter har dikten med verkligheten? Hur mycket får man eller bör man låna? Kom och testa dina egna deckarförmågor och ha chansen att vinna fina priser.

Vad: Föreläsningsserien Ond bråd död
Var: Dunkers kulturhus, Konsertsalen
När: 24 september. 8 oktober, 22 oktober. Klockan 14.00.
Hur: Ordinarie entré 120 kronor, 100 kronor med Kulturkortet. Onumrerade platser – kom i tid! Insläpp 15 minuter innan

Arrangemangskontakt: Fredrik Öjbro, projektledare för SM i breakdance och kultursamordnare på Dunkers kulturhus. 073-231 15 60 eller fredrik.ojbro@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, Pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborg stad. 042-10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55