Gå direkt till innehåll
Chatty walls - ett av ljuskonstverken som visades under Drömljus.
Chatty walls - ett av ljuskonstverken som visades under Drömljus.

Pressmeddelande -

Drömljus vinnare av ”Årets happening/evenemang”

Under tio dagar i februari lystes Helsingborg upp av evenemanget Drömljus. Igår korades det som ”Årets happening/evenemang” under näringslivsgalan MiH guld.

– Vi är oerhört stolta över att Drömljus blev folkets favorit i klassen ”Årets happening/evenemang”. Det innebär att vårt gemensamma arbete med att lysa upp staden under tio dagar i februari blev både uppmärksammat och uppskattat av regionens invånare, säger Helen von Platen, evenemangschef på Helsingborg Arena & Scen.

Drömljus tog hem priset som ”Årets happening/evenemang” vid näringslivsgalan MiH-guld som arrangeras av Marknadsföreningen i Helsingborgsregionen. Fyra evenemang/happenings som ägt rum under 2018 valdes ut av en jury: Drömljus, Väla Fashion Show, Ängelholm Outdoor och Landskrona fotofestival. Därefter var det upp till allmänheten att rösta på sin favorit och Drömljus som tog hem segern. Motiveringen lyder:

Drömljus lyckas förvandla en gråmulen vinterstad till en magisk plats som gör det enkelt för besökaren att drömma sig bort till platser som endast fantasin begränsar. På ett lekfullt och bedövande vackert sätt lyser Drömljus som en strålande stjärna på en kristallklar vinterhimmel.

– Det fantastiskt roligt att så många uppskattat Drömljus. Den här utmärkelsen delar vi med hela staden, för Drömljus gör vi tillsammans säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i Helsingborgs stad.

Det var i februari i år som evenemanget Drömljus ägde rum i Helsingborg, en tio dagar lång ljusfest som arrangerades av Helsingborgs stad och genomfördes av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen tillsammans med Helsingborgs stadsbyggnadsförvaltning i nära samarbete med invånarna, fastighetsägare, företag, näringsliv och föreningsliv.

– Det är mycket glädjande att Drömljus röstades fram som allmänhetens favoritevenemang! Invånare och besökare upptäckte staden på ett nytt sätt och lokala kreatörer fick möjlighet att förverkliga sina idéer. Dessutom ligger det helt i linje med hur vi arbetar med stadens vision om ett öppet, inkluderande och pulserande Helsingborg, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Drömljus attraherade ett stort antal besökare, cirka 300 000 personer kom till evenemanget. Besökarna utgjordes av både helsingborgare och tillresta från andra delar av Sverige samt Danmark. I en enkät som Citysamverkan genomförde önskar 95% av de tillfrågade att det blir ett återkommande inslag i Helsingborg.

För mer information:
Helen von Platen, evenemangschef, Helsingborg Arena & Scen, helen.vonplaten@helsingborg.se, 0703-54 60 69
Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare, stadsbyggnadsförvaltningen, martin.hadmyr@helsingborg.se, 070-677 14 74.
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, peter.danielsson@helsingborg.se.

OM DRÖMLJUS
Drömljus är ett evenemang som är utvecklat av Helsingborgs stad. Drömljus 2018 arrangerades av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB i samarbete med stadsbyggnadsförvaltningen i Helsingborgs stad. Ett antal nationellt och internationellt erkända ljuskonstnärer och designers skapade med hjälp av banbrytande teknik ljuskonstverk på 41 platser i staden. Utöver installationerna pågick aktiviteter runt om i staden i ett speciellt framtaget program.

Ljusinstallationerna togs fram i samarbete med Helsingborgs stad och stadsbyggnadsförvaltningen. Ett flertal lokala företag och organisationer bidrog med egna ljusinstallationer och aktiviteter. Cirka en tredjedel av installationerna är permanenta och utgör en del av stadens trygghets- och tillgänglighetsarbete.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll