Gå direkt till innehåll
Drop in-vigsel i rådhuset 3 augusti

Pressmeddelande -

Drop in-vigsel i rådhuset 3 augusti

Lördagen den 3 augusti har Rådhuset öppet för drop in-vigslar. Det är bara att träda in och slå till. Men du behöver en godkänd hindersprövning, vigselintyg och två vittnen för att gå gift därifrån.

Med initiativet drop in-vigslar vill Helsingborgs stad underlätta för kärleken. Dagen till ära är det också kostnadsfritt.

- Alla par som funderar på att gifta sig är varmt välkommna att slå till, när vi pryder Rådhuset lite extra just för er, säger Erica Bengtsson vid Helsingborg kontaktcenter.

Mellan klockan 10.00-14.00 kommer Rådhuset att vara särskilt utsmyckat med en blomsterbåge och klockspelets melodier kommer dagen till ära att ha bröllopstema. Det kommer också att flaggas.

Det handlar om borgerlig vigsel där ceremonin tar cirka 15 minuter. Vigselförrättare för dagen är Peter André och Inger Nilsson. Besökare är välkomna att delta som gäster då vigslarna sker inför öppna dörrar.

Initiativet har möjliggjorts i ett samarbete mellan kommunfullmäktiges presidium, Rådhusets administration och Helsingborg kontaktcenter.

OBS: Hindersprövning ber man om hos Skatteverket. Handlingen tar du med till Rådhuset, liksom vigselintyget som medföljer hindersprövningen. Hindersprövningen kan ta några veckor att få. Läs mer på skatteverket.se. Ta med legitimation till Rådhuset om du tänker gifta dig.

Mer information

Erica Bengtsson, kommunvägledare, 042-10 50 00

Granit Mulaj, kommunvägledare, 042-10 50 00

Andreas Bergdahl, sektionschef, 0702-10 78 37

Martin Arkel, kommunikationsansvarig kontaktcenter, 0702-81 61 76 

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55