Gå direkt till innehåll
​Drottninghög växer – kom och fira med oss!

Pressmeddelande -

​Drottninghög växer – kom och fira med oss!

De senaste åren har det hänt mycket på Drottninghög. Det byggs nya bostäder och kontor, befintliga bostäder renoveras, en ny förskola och en ny vårdcentral är på väg att byggas och hela området utvecklas med grönområden, körsbärslund, friluftsbad, prinsesslekplats samt vackra odlingar. Den 16 juni mellan klockan 12-15, i samband med att HelsingborgsExpressen invigs, bjuder vi in till Drottninghög. 

Drottninghög är en stadsdel i nordöstra Helsingborg. Sedan 2011 har staden på olika sätt arbetat aktivt med utvecklingen av Drottninghög tillsammans med Helsingborgshem och privata byggaktörer. Syftet med arbetet är att skapa en socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbar stadsdel. Idag är Drottninghög ett levande bostadsområde, ett socialt utvecklingsprojekt och en plats där nya saker provas.

-I samband med att Skånetrafiken inviger HelsingborgsExpressen ska vi ha en fest på Drottninghög. Vi har som tradition att så fort det händer något stort i staden så händer det något stort på Drottninghög och det är hög tid att visa upp den förändring som sker här uppe säger Anders Landsbo, projektledare Helsingborgs stad. 

Under eftermiddagen den 16 juni finns chans att åka på en guidad visning av området med Pyttetåget, besöka Helsingborgshems nyrenoverade lägenheter, hälsa på hos några av byggaktörerna som bygger på området och se exempel på hur deras nya lägenheter och förskola kommer se ut. I Drottninghögsparken kommer det finnas många roliga aktiviteter och busshållplatserna på Drottninghög förvandlas dagen till ära. 

Samtliga aktiviteter är kostnadsfria. Besök drottningh.helsingborg.se för mer information och fullständigt program.

För mer information kontakta: 

Anders Landsbo, projektledare Helsingborgs stad, tel: 042-10 30 36, anders.landsbo@helsingborg.se

Arne Gunnarsson, kommunikationsansvarig DrottningH, tel: 042-10 51 31, arne.gunnarsson@helsningborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55