Gå direkt till innehåll
Bildkälla: World Curling Federation
Bildkälla: World Curling Federation

Pressmeddelande -

EM i curling till Helsingborg 2019

I november 2019 kan helsingborgarna se curling i världsklass när EM för damer och herrar äger rum på Olympiarinken i Helsingborg. Att tävlingen arrangeras i Helsingborg är ett resultat av Helsingborg Convention & Event Bureaus arbete med att värva evenemang och möten till staden. Lokal arrangör blir Helsingborgs Curlingklubb.

– Grattis Helsingborg och Sverige, vi välkomnar och stöttar detta evenemang. Nu kan vi erbjuda curling i världsklass på hemmaplan, säger Michael Marklund, ordförande i Svenska Curlingförbundet.

EM går av stapeln 15-23 november 2019. Över 400 tävlande beräknas komma till Helsingborg under mästerskapet. Totalt spelas över 100 matcher och cirka 46 olika lag deltar.

– Efter en längre tids samarbete med Helsingborgs Curlingklubb har vi nu lyckats få ett Europamästerskap i curling till Helsingborg! Det innebär många nya besökare till vår stad och att helsingborgarna får möjlighet att uppleva curling i världsklass på hemmaplan, säger Johan Lundell, chef för Helsingborg Convention & Event Bureau.

Redan 2014 inleddes ett samarbete mellan Svenska Curlingförbundet och Helsingborg Convention & Event Bureau (HCEB) kring att arrangera ett EM i Helsingborg med Helsingborgs Curlingklubb som lokal arrangör. Efter en ansökningsprocess och besök i staden gav World Curling Federation (WCF) beskedet att de valt Helsingborg som värdstad 2019.

– Det är en ära för oss i Helsingborgs Curlingklubb att få arrangera ett Europamästerskap i Helsingborg, det första någonsin! Nu hoppas vi att många från Helsingborg med omnejd tar chansen att besöka mästerskapet och se våra världsspelare på isen, säger Emma Pettersson, projektledare för EM i curling 2019 och ordförande i Helsingborgs Curlingklubb.

Mästerskapet genomförs av Helsingborgs Curlingklubb med stöd av Helsingborgs stad, Event in Skåne, Svenska Curlingförbundet och World Curling Federation.

– Vi är förväntansfulla och stolta att få välkomna EM i curling till Skåne och Helsingborg 2019. Evenemanget kommer öka intresset för curling i södra Sverige säger Pehr Palm, CEO Event in Skåne.

För mer information:
Emma Pettersson, projektledare EM Curling 2019, 0731-55 99 65
Stefan Lund, Generalsekreterare Svenska Curlingförbundet, 0702- 09 22 95
Caroline Nilsson, Helsingborg Convention & Event Bureau, 0732-31 59 55


Om Helsingborg Convention & Event Bureau
Helsingborg CEB, en del av Helsingborg Arena & Scen AB, arbetar på uppdrag av Helsingborgs stad med att sälja Helsingborg som mötes- och evenemangsstad. Målet är att stadsövergripande, strategiskt viktiga evenemang och möten ska förläggas i Helsingborg för att utveckla staden som destination och för att erhålla viktiga turistekonomiska effekter. helsingborgceb.com

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll