Gå direkt till innehåll
Foto: Henrik Folkesson, Per Kristiansen, Martin Zeidan, Thomas Palm
Foto: Henrik Folkesson, Per Kristiansen, Martin Zeidan, Thomas Palm

Pressmeddelande -

Fira nationaldagen på Fredriksdal museer och trädgårdar

Snart är det dags för det traditionsenliga nationaldagsfirandet på Fredriksdal i samarbete med Helsingborgs stad. Förutom flaggutdelning och andra välkända inslag har man i år satsat lite extra på underhållningen genom att bjuda in välkända namn från trakten som kommer att stå på scen och framföra såväl sång som förstklassigt fiolspel.

Nationaldagsfirandet på Fredriksdal museer och trädgårdar är ett evenemang där gammal tradition möter nya influencer. Dagen handlar till stor del om att både visa och berätta vad den svenska traditionen och kulturarvet innebär men också att skapa möten mellan människor genom mat, hantverk, musik och kultur.

Nationaldagsceremonin i stadskvarteret inleds med dans tillsammans med Folkdansens vänner. Programledaren Rijal Mbamba, även känd från gruppen S.T.I.C.S, är dagen till ära konferencier och kommer att presentera poeten Bob Hansson, riksspelmannen Karin Wallin och den Helsingborgsfödda artisten Rebecka Karlsson upp på scen. Det är med andra ord en stark uppsättning som kommer att stå för underhållningen mellan 14.00-16.00. Under ceremonin kommer kulturnämndens ordförande och vice ordförande även att dela ut Helsingborgs stads utmärkelse Gisela och Oscar Trapps minnespris till årets vinnare som tillkännages inom kort.

Förutom scenprogrammet kommer man kunna åka häst och vagn, strosa runt på området bland utställare och försäljare, gå till rosträdgården för att få råd av Fredriksdals rosexperter och delta i workshops vid Ågård. Förutom detta händer det givetvis massor av andra saker. Om man till exempel är nyfiken på Helsingborgs föreningsliv kan man prata mer med flera föreningar som är på plats i Båthuset.

Ta del av hela programmet på fredriksdal.se. Arrangemanget pågår mellan 10.00-18.00. Fri entré för alla.

Arrangemangskontakt:
Maria Axelsson, projektledare
0702-10 45 32
maria.axelsson@helsingborg.se


Presskontakt:
Fideli Österström
0709-244290
fideli.osterstrom@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55