Gå direkt till innehåll
Hälsovägen vid Kopparmölleplatsen. Visionsskiss Sweco.
Hälsovägen vid Kopparmölleplatsen. Visionsskiss Sweco.

Pressmeddelande -

Från måndag påverkas trafiken på Hälsovägen och vid Tingsrätten

I juni 2019 ska hela Helsingborgs paradgata stå klar. I veckan startade den tredje, och sista, etappen av ombyggnaden, mellan Trädgårdsgatan och Tingsrätten samt från Konserthuset till Kopparmöllegatan. Från måndag 20 augusti är ett körfält i vardera riktningen avstängt vid arbetsområdena vilket innebär risk för köer, speciellt under rusningstrafik.

Så påverkas de som kör bil, åker buss, cyklar eller går

  • Från måndag 20 augusti är ett körfält i vardera riktningen stängt vid både Tingsrätten och på Hälsovägen från Kopparmöllegatan och en bit nedåt. De som kör bil kan passera, men det finns risk för köer, speciellt under rusningstrafik.
  • Busshållplatserna vid Kopparmölleplatsen flyttar en bit österut, mot Ängelholmsleden respektive en bit in på Pålsjögatan, från 19 augusti klockan 9:00. Se information vid busshållplatserna, i Skånetrafikens app eller på skanetrafiken.se.
  • Från måndag är cykelvägen på Hälsovägen i anslutning till arbetsområdet och i Kopparmölleparken avstängd. Vi hänvisar till cykelvägen på Kopparmöllegatan söderut. Övriga cykelvägar kan tillfälligt ledas om under arbetstiden.
  • De som går kan passera under arbetstiden, även om övergångsställen ibland flyttas.
  • Trafikljusen i korsningen Hälsovägen/Drottninggatan samt Drottninggatan/Roskildegatan är avstängda under tiden ombyggnaden pågår.

Det här gör vi

  • Vid Tingsrätten bygger vi bland annat bussfiler och en ny busshållplats. Vi lägger även nya ledningar och byter ut belysning längs gatan.
  • Vid Kopparmölleplatsen bygger vi om båda busshållplatserna och flyttar upp cykelbanorna på trottoarerna.

Läs mer om projektet på: helsingborg.se/doj



För mer information kontakta:
Jonas Andersson, trafikplanerare på stadsbyggnadsförvaltningen
Tel: 042-10 30 65, e-post: Jonas.Andersson3@helsingborg.se


Om ombyggnaden av Drottninggatan och Järnvägsgatan
Mellan maj 2017 och sommaren 2019 utvecklar vi Helsingborgs paradgata. Helsingborg växer och vi blir fler som ska samsas på samma yta, och det ställer ökade krav på infrastrukturen i centrum. Därför satsar vi på att utveckla Helsingborgs paradgata – Drottninggatan och Järnvägsgatan.

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll