Följ Helsingborgs stad

​FundedByMe och Helsingborgs stad ingår samarbete avseende donationsbaserad crowdfunding

Pressmeddelande   •   Apr 07, 2020 14:00 CEST

Daniel Daboczy, VD på FundedByMe

Ett samarbetsavtal har tecknats inför återlanseringen av “donationsbaserad crowdfunding”-produkten för att hjälpa småföretagare under Corona-krisen.

– Helsingborgs stad är en mycket modern och progressiv kommun. Helsingborg är en förebild för Sveriges alla kommuner kring hur man på ett snabbt och effektivt sätt kan kroka arm med andra aktörer och försöka bistå så bra som möjligt i denna kris, säger Daniel Daboczy, vd FundedByMe.

FundedByMe är EU:s största crowdfunding-portal och har hittills samlat in pengar till fler än 650 bolag och över 1000 projekt genom s.k. equity crowdfunding. För att bistå under coronakrisen har FundedByMe tidigare aviserat ett beslut att återaktivera sin donationsbaserade crowdfunding-plattform och kommer att lansera plattformen i samarbete med Helsingborgs stad inför påskhelgen.

Samarbetet är inte exklusivt utan båda parter hoppas på det här sättet öppna möjligheten för fler kommuner och andra aktörer att se värde att ansluta sig, så att möjligheten når ut till så många företagare som möjligt.

– Nu om någonsin är samarbete mellan alla delar av samhället det enda sättet att möta våra utmaningar. Det här samarbetet med vår H22-partner FundedByMe gör det enkelt för alla att kunna stötta framför allt enskilda firmor och småföretag, såväl i Helsingborg som i resten av Sverige, och är ett perfekt komplement till andra initiativ som Helsingborgs stad lanserar i dagarna, säger Micco Grönholm, Head of Future i Helsingborgs stad.

För mer information: Daniel Daboczy, daniel@fundedbyme.com, telefon: 073-626 9985, http://fundedbyme.com

Cecilia Eklund, presschef, Helsingborgs stad, cecilia.eklund@helsingborg.se, telefon: 073-4221995

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.