Gå direkt till innehåll
Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Photo: Erika Gerdemark, The Royal Court, Sweden. Copyright Kungl. Hovstaterna
Foto: Erika Gerdemark, Kungahuset.se / Photo: Erika Gerdemark, The Royal Court, Sweden. Copyright Kungl. Hovstaterna

Pressmeddelande -

​H.K.H. Kronprinsessan besöker Helsingborg

Den 16 januari besöker H.K.H. Kronprinsessan Helsingborg. Under besöket får Kronprinsessan information om, och tar del av, hur Helsingborg arbetar långsiktigt med hållbarhet, miljö och klimatomställning.

Under dagen gör Kronprinsessan tre besök som illustrerar Helsingborgs arbete för miljö och hållbarhet.

- Det är glädjande att Kronprinsessan vill ta del av arbetet som Helsingborgs stad gör för hållbarhet, miljö och klimatomställning. Vi hoppas kunna bjuda Kronprinsessan på en intressant dag och att vi kan utbyta tankar kring en av vår tids viktigaste framtidsfrågor, säger Peter Danielsson, (M) värd för besöket och kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg.

Fakta om besöket

Stadsutvecklingsprojektet DrottningH är Helsingborgs gemensamma projekt med syfte att tillsammans utveckla en miljonprogramsstadsdel till en integrerad och hållbar del av staden. Genom att inkludera inte bara stadens förvaltningar och bolag utan även lokalt näringsliv och inte minst invånarna i stadsdelen samlar vi kraft och tar tillsammans ett helhetsgrepp om såväl sociala som strukturella frågor.

Under lunchen på Sofiero har staden bjudit in entreprenörer verksamma i Helsingborg inom miljö- och hållbarhetsområdet. Under rundturen på slottsområdet går Kronprinsessan på ”Sofias bro”, som invigdes våren 2018, som är placerad över Gustaf VI Adolfs och Prinsessan Margaretas berömda rhododendronravin. Staden visar också Kronprinsessan lekstugorna och Prins Oscars Sagoskog.

Under besöket på NSRs och Vera Park får Kronprinsessan ta del av arbetet samt information om hur NSR utvecklats från en soptipp till en industripark. Kronprinsessan får också information om hur NSR arbetar med att minska mängden sopor genom att omvandla dem till resurser istället.

För mer information

Cecilia Eklund, presschef Helsingborgs stad, cecilia.eklund@helsingborg.se, mobil: 073- 422 19 95

Soraya Axelsson, programansvarig, Head of H22, soraya.axelsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55