Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Helsingborg stad har kontrollerat resterande underskrifter gällande Landborgsgaraget/Landsborgskopplingen

Den 31 oktober 2017 kom det in en namninsamling med krav på folkomröstning. Efter genomförda kontroller konstaterade staden att antalet som står bakom folkinitiativet inte når upp till minst tio procent av kommunens röstberättigade invånare.

För staden har det varit viktigt att skapa tydlighet av kontrollen. Kommunstyrelsen beslutade därför den 10 januari 2018 att kontrollera de resterande namnen i namninsamlingen.

Det har lämnats in cirka 12 500 namn.

Kontrollen är nu klar. Ungefär 9 800 namn uppfyller de krav som ställs i kommunallagen. Det betyder att ungefär 1 000 namn saknas för att nå upp till den gräns som krävs, för att frågan om folkomröstning ska väckas i kommunfullmäktige. Kontrollenvisar alltså att de formella kraven i kommunallagen inte är uppfyllda.

För mer information: Magdalena Kocan, stadsjurist, enhetschef för stadsjuridiska enheten, 042-10 37 65 ellermagdalena.kocan@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55