Gå direkt till innehåll
​Helsingborgs politiker besöker 35 företag

Pressmeddelande -

​Helsingborgs politiker besöker 35 företag

För sjunde året i rad besöker Helsingborgs styrande politiker företag i staden för att samtala om företagsklimatet och öka förståelsen för företagarnas villkor. Tisdag den 21 november får ca 35 företag besök från politiker ur kommunfullmäktige och nämnder, samt tjänstemän från stadens förvaltningar.

Sedan 2011 besöker politiker från stadens kommunfullmäktige och nämnder under en eftermiddag ett fyrtiotal Helsingborgsföretag. Syftet är att ge politiker och tjänstemän en inblick i respektive företags verksamhet samt en ökad förståelse för hur det är att driva företag i Helsingborg. Det är också ett tillfälle där företagarna får möjlighet att diskutera angelägna frågor med de styrande i staden.

– Helsingborg ska vara en attraktiv stad att driva företag i, oavsett bransch och storlek. Därför är det viktigt att politiker ges möjlighet att träffa näringslivet för att diskutera företagandets villkor, säger Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs stad.

Cirka 75 politiker och tjänstemän medverkar under eftermiddagen
Indelade i mindre grupper besöker de minst två företag per grupp och totalt är det över 35 små och medelstora företag i staden som deltar. Företagen representerar många olika branscher och är verksamma i olika geografiska delar av Helsingborg.


För mer information:
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande, 042-10 50 87, peter.danielsson@helsingborg.se
Michael Fransson, näringslivsdirektör, 042-10 50 70, michael.fransson@helsingborg.se

Media är välkomna att medverka under företagsbesöken, för mer information och anmälan kontaktaEva-Lotta Bergström, näringslivsutvecklare, 0702-105072,
eva-lotta.bergstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55