Gå direkt till innehåll
Helsingborgs Purple Flag-satsning fortsätter – nu är det dags för Söder

Pressmeddelande -

Helsingborgs Purple Flag-satsning fortsätter – nu är det dags för Söder

Området runt Maria Torg blev certifierat hösten 2017. Arbetet kring Helsingborg C ska certifieras den 22 oktober och i samband med det startar Purple Flag på Söder upp. Dessutom är Helsingborg en av städerna som kan vinna utmärkelsen Årets Purple Flag-stad 2018 på Sweden Urban Arena den 23 oktober.

Sedan hösten 2016 har Helsingborg City arbetat med Purple Flag i området runt Maria Torg och Helsingborg C. I samverkan har bolagets tre ägare, Helsingborgs stad, de kommersiella fastighetsägarna samt Cityföreningen, tillsammans arbetat målmedvetet med att utveckla områdena utifrån Purple Flag.

-Tryggheten är en av våra viktigaste framtidsfrågor och staden arbetar aktivt för att göra Helsingborg till en tryggare plats. Purple Flag har blivit ett viktig redskap för hur vi kan samverka med fastighetsägare och näringslivet i arbetet med att stärka tryggheten under kvälls- och nattetid. Det känns därför som ett viktigt nästa steg att vi nu startar igång den processen på Söder, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.

Det händer mycket på Söder just nu och arbetet med Purple Flag kommer involvera flera aktörer i området.

-Vi arbetar tillsammans med flera andra aktörer, inte minst Helsingborg City gällande utvecklingen av vår stadskärna. Vi tycker det är av största vikt att fortsätta det goda samarbetet och ta nästa steg och därmed starta Purple Flag även på Söder. Vi har följt satsningarna i de andra områdena och tycker det känns helt rätt att vi nu startar upp detta i samband med öppning av vårt nya stadsdelscentrum SöDER, säger Cassandra Jertshagen, VD på Jefast.

-Som representant för Cityföreningen på Söder känns det fantastiskt att vi nu går in i en process som hjälper oss att hålla ihop allt engagemang som finns i området, säger Thomas Ingerby, ägare av Charles Dickens.

Purple Flag är en process med syftet att skapa en bättre och tryggare upplevelse i ett område med fokus på kväll och natt. Första steget är att göra en kartläggning av nuläget och sen ta fram förslag på åtgärder som struktureras i en handlingsplan. Tre år efter uppstart görs en utvärdering och då får man det verkliga kvittot på hur arbetet har gått.

-Purple flag växlar upp redan planerade satsningar genom att vi samverkar och gör det tillsammans. Samtidigt dyker nya idéer upp och sen är processen igång. Det är först när vi driver stadsutvecklingen tillsammans som vi får den stora förändringen, säger Hanna Candell, VD på Helsingborg City.

Helsingborg är den första staden i Sverige att ha igång mer än ett Purple flag-område och är med i kampen om att vinna utmärkelsen Årets Purple Flag-stad 2018. Vinnaren offentliggörs den 23 oktober på Sweden Urban Arena i Stockholm.

Mer information:

Hanna Candell, VD Helsingborg City
Telefon: 0768-36 12 80E-post: hanna.candell@helsingborg.se

Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande

Telefon: 0703-01 07 26. E-post: christian.orsing@helsingborg.se

Cassandra Jertshagen, VD Jefast
Telefon: 0706-44 28 94E-post: cassandra@jefast.se

Thomas Ingerby, ägare Charles Dickens
telefon: 0708-209118

E-post: kontoret@charlesdickens.nu

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55