Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Helsingborgs stad har inlett ett arbete för att sälja Öresundskraft

Helsingborgs stad genom koncernens moderbolag, Helsingborgs Stads Förvaltning AB, har inlett ett arbete för att sälja Öresundskraft.

Energimarknaden är inne i en kraftig förändring. En förändring där Helsingborgs Stads Förvaltning AB bedömer att en ny ägare kommer att ge Öresundskraft en gynnsammare utveckling.

Bolaget motsvarar betydande värden för staden och en försäljning väntas förstärka stadens ekonomi för lång tid framåt.

Staden samarbetar i detta ärende med Alvarez & Marsal samt med advokatfirman Vinge.

Fakta

Öresundskraft är ett svenskt energi- och kommunikationsbolag i Öresundsregionen som ägs av Helsingborgs kommun. Bolaget erbjuder infrastruktur för energi- och kommunikation samt stödjer sina kunder med hållbar energianvändning och att ta tillvara de digitala möjligheterna. Bolaget stödjer småskalig elproduktion, driver på introduktionen av elbilar och investerar i lokal vindkraft. Med 400 medarbetare ser bolaget till att 125 000 kunder får el, fjärrvärme, naturgas, fjärrkyla, bredband och servicetjänster. Nettoomsättningen under 2017 var 2 618 miljoner kronor.

För mer information

Peter Danielsson, Ordförande HSFAB, telefon: 042-10 75 76

Palle Lundberg, VD HSFAB, telefon: 042-10 51 34

Renée Mohlkert, senior rådgivare, Helsingborgs stad, telefon: 072-500 53 16

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55