Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Helsingborgsförslaget tar helsingborgarnas idéer till politikerna

Har du en åsikt om hur platsen Helsingborg kan utvecklas? Vill du att politikerna ska ta del av din idé om hur Helsingborgs stads verksamheter kan bli bättre? Med den nya e-tjänsten Helsingborgsförslaget får alla helsingborgare möjlighet att presentera sitt förslag om hur Helsingborg kan förbättras.


Den 19 juni lanseras Helsingborgsförslaget, en e-tjänst där helsingborgare får möjlighet att presentera en idé eller ett förslag om hur vi kan utveckla Helsingborg. När förslaget har granskats kommer det att vara publicerat på stadens webbplats under 90 dagar och om minst 100 helsingborgare stöttar förslaget skickas det vidare till stadens politiker.
- Helsingborgarna är engagerade i sin stad och vi är säkra på att det finns massor av bra idéer runtom i kommunen! Helsingborgsförslaget gör invånarna delaktiga i stadens utveckling och vi ser fram emot att ta del av förslagen från de som bor, lever och verkar här, säger Marcus Friberg (MP), ordförande i beredningen för demokrati och service.
Att lämna ett Helsingborgsförslag är öppet för alla som är folkbokförda i kommunen, oavsett ålder. Du kan också läsa förslag från andra helsingborgare och välja att stödja deras idéer.
- Eftersom Helsingborgsförslaget inte har några åldersgränser, varken för att lämna eller stödja ett förslag, blir det en viktig ingång till den demokratiska processen för alla helsingborgare, säger Marcus Friberg (MP), ordförande i beredningen för demokrati och service.

Läs mer om Helsingborgsförslaget på: helsingborg.se/eforslag

För mer information kontakta:
Marcus Friberg (MP), ordförande i beredningen för demokrati och service
Telefon: 0768 – 81 95 24, e-post: marcus.friberg@helsingborg.se

Erik Larsson, demokratisamordnare stadsledningsförvaltningen
Telefon: 042 - 10 56 85, e-post: erik.larsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55