Gå direkt till innehåll
Hoffmaestro uppträder under Hx  2019. Pressbild.
Hoffmaestro uppträder under Hx 2019. Pressbild.

Pressmeddelande -

​Hoffmaestro, Sallyswag och Sean Banan till Hx

Nu börjar sommarens Hx ta form. Liksom förra året blir musikutbudet mångfacetterat och varierat. Med Hoffmaestro, Sallyswag och Sean Banan kommer party, lekfullhet och tunga grooves gunga igång festen.

Hoffmaestros outtröttliga partytåg anländer till Stora scenen på Gröningen lördagen 3 augusti. Deras superhit ”Highway man” har streamats drygt femtio miljoner gånger, men det är när bandet spelar sina låtar live som man verkligen förstår varför de är ständiga publikfavoriter över hela Sverige.

När kvinnorna i det helt unika kollektivet Sallyswag kliver upp på Hamntorgets scen fredagen 2 augusti bjuds publiken på en färgsprakande liveakt som saknar motstycke i musiksverige. Här blandas dancehall, r`n`b/hiphop och pop med jazz, balkan, oriental, afro och svensk folkmusik. Sallyswags feministiska budskap lyfts fram med tunga, häftiga grooves och blixtrande soloinslag som höjer temperaturen i sommarkvällen.

Barnfamiljernas favorit Sean Banan bjuder på sin lekfulla scenshow med hits som ”Skakarumpa!” och ”Copacabanana”. Till scenen på Hamntorget förväntas storpublik när sångaren, komikern, skådespelaren och dansaren Sean Banan drar igång sin alltid lika uppskattade musikfest lördagen 3 augusti.

– Att ta fram programmet för Hx är alltid inspirerande, och nu när vi äntligen kan börja berätta om vad som kommer att hända under sommarens festival, känns det att vi är på gång på riktigt. Det är nu det verkligt roliga börjar, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

  • Sallyswag – Hamntorget – fredag 2 aug
  • Hoffmaestro – Gröningen – lördag 3 aug
  • Sean Banan – Hamntorget – lördag 3 aug


OM HX

Hx, Helsingborgs stadsfestival är för dig som bor i Helsingborg. Och för alla som vistas i eller bara gillar vår stad. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter för hela familjen. Hx produceras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad. Hx 2019 äger rum 2-3 augusti.

Kontaktperson: 
Ulf Dahlström, pressansvarig, Helsingborg Arena & Scen AB, ulf.dahlstrom@helsingborg.se, +46 723 970762.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Mira Jalamo

Mira Jalamo

Presskontakt Helsingborg Arena & Scen 042-10 38 28 Helsingborg Arena

Relaterat innehåll