Gå direkt till innehåll
Hx-festivalen tar med publiken på en digital tur över Sundet till Kulturvaerftet i Helsingør där Mads Langer, Hush, Jacob Dinesen  och Lis Sørensen bjuder på livestreamade konserter!

Pressmeddelande -

Hx-festivalen tar med publiken på en digital tur över Sundet till Kulturvaerftet i Helsingør där Mads Langer, Hush, Jacob Dinesen och Lis Sørensen bjuder på livestreamade konserter!

Den danska närvaron under Hx förstärks på The Tivoli där man dukat fram gott ”hygge” och från Hx-båten spelas livemusik både på den svenska och den danska sidan.

– Vi gläder oss åt att presentera våra danska artister för den svenska publiken. Det finns så otroligt mycket kvalitetsmusik i Danmark som svenskarna ännu inte hört – och omvänt, säger Rasmus Schrøder, musikredaktör på Kulturvaerftet i Helsingør.

Livesändningarna från Danmark under Hx är även början på ett mer långsiktigt samarbete mellan Helsingborg och Helsingør.

– Det är med stor glädje vi nu inleder vårt samarbete över Sundet med musiken i centrum. Med Kulturvaerftets starka förankring på den danska musikscenen har vi fått tillgång till precis de rätta förutsättningarna för att utveckla inte bara musikutbudet under Hx, utan för framtida gemensamma musikprojekt mellan våra båda städer, säger Max Granström, VD för Helsingborg Arena & Scen, som är arrangör av Hx-festivalen 2020.

The Tivoli har en viktig roll i HH-samarbetet, både under Hx och i framtiden. Därför är det självklart att det är dit man tar sig för att beställa gott ”hygge” för att antingen äta på plats eller ta med hem. Alla sändningar under Hx kommer att streamas på The Tivoli som givetvis har en maxgräns på 50 personer i publiken. – Vi är mycket glada att efter många års jobb med att etablera musik över sundet mellan The Tivoli & Kulturvarvet nu kunna utveckla detta samarbete ett steg till med livemusik både för oetablerade artister till större danska och svenska samt internationella artister, säger Hasse Jönsson på The Tivoli.

Hx-båten seglar runt på havet och skapar härlig festivalstämning. Kapten Skantz och Ted Moodyström kommer att dyka upp oannonserat mellan kl. 15.00–20.00 vid några tillfällen och underhålla från vattnet i Råå Hamn, Norra Hamnen och Helsingørs gästhamn.

I samarbete med Fritid Helsingborg erbjuds också möjligheten att anmäla sig till Festivalish! på Tryckeriet där besökaren kan ta del av festivalen via storbildsskärm och dessutom uppleva livemusik på plats. Håll utkik på joinaoss på Instagram för mer information och bokning av plats.

Under Hx-festivalen blir det även oannonserade live-nedslag runt om i Helsingborg. Hela det digra festivalprogrammet kan man uppleva på Hx.se mellan kl. 15.30–23.00 både fredag och lördag.



För ytterligare information:

Jonas Stoltz, projektledare Hx-festivalen, jonas.stoltz@helsinborg.se

Ulf Dahlström, pressansvarig Hx-festivalen, 0723 97 07 62, ulf.dahlstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll