Gå direkt till innehåll
Anis Don Demina och Miriam Bryant
Anis Don Demina och Miriam Bryant

Pressmeddelande -

Hx spänner de musikaliska musklerna – Miriam Bryant och Anis Don Demina klara för sommarens digitala stadsfestival!

Uppladdningen inför Sveriges första digitala stadsfestival fortsätter. Nu är det klart att Hx-festivalen gästas av Miriam Bryant och Youtube-fenomenet Anis Don Demina.

Miriam Bryant är sångerskan och låtskrivaren som med singeln ”Finders, Keepers” från 2011 gjorde entré i musikvärlden. Debutsingeln seglade upp bland de 100 bästa på radiolistan i Tyskland och inom kort blev Miriam Bryant ett namn även här hemma i Sverige. I dag är hon en av våra mest uppskattade popstjärnor med ett flertal musikpriser i bagaget. Dessutom har hon det svårslagna rekordet från 2016 då tre av hennes låtar låg högst upp på Svensktoppen! Hon har även varit en av värdarna för Musikhjälpen och i februari 2020 gästade hon det populära programmet Jills veranda.

Med drygt 470 000 prenumeranter på sin Youtube-kanal har Anis Don Demina verkligen etablerat sig på den svenska musikscenen. När sångaren, musikern och DJ:en Demina 2017 släppte sin egen låt ”On My Mind”, fick den på kort tid en miljon lyssningar på Spotify. Han har två gånger medverkat i Melodifestivalen och förra året gav han röst till en av hyenorna i den svenska versionen av den amerikanska animerade filmen Lejonkungen. 2019 var Anis Don Demina nominerad till en Rockbjörn för Årets genombrott.

-Det här är två riktiga drömbokningar som verkligen breddar vårt musikutbud under Hx-festivalen 2020. Båda konserterna kommer att live-streamas från A-hallen på Arenan där scenbygget bidrar till härlig musikupplevelse av högsta Hx-valör, säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx-festivalen 2020.

För ytterligare information:

Jonas Stoltz, projektledare Hx-festivalen, jonas.stoltz@helsinborg.se

Ulf Dahlström, pressansvarig Hx-festivalen, 0723 97 07 62, ulf.dahlstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll