Gå direkt till innehåll
Jag var där…på Dunkers

Pressmeddelande -

Jag var där…på Dunkers

Teatersalen, Dunkers kulturhus, Helsingborg
våren 2019

I dag släpps biljetterna till vårens Jag var där...
Jag var där... är en serie intima spelningar i Teatersalen, med barsittning och 65 platser, där man möter artister som är på väg att slå igenom. Kanske kommer du aldrig mer artisterna så nära som under dessa spelningar.
De som är där under våren 2019 möter Lady Sybil, Traveling John, Frida Selander och Paperwing.

Om vårens serie säger producenten Christel Molin: "Stämningsfullt, vackert, sökande, ömtåligt, förföriskt. Vårens musik är nära, kärleksfulla möten med musiker och musik som kommer från hjärtat!

Mer om Jag var där….här…

Lördag 26 januari 19:00
Lady Sybil
Lady Sybil är en singer/songwriter-duo från Helsingborg och 2012, som hämtat inspiration och sitt namn från TV-serien Downton Abbey.
Duon består av Hedda och Felicia som fann varandra under en marsch på gatan, under tonårens sturm und drang. Med en evig kärlek för My Chemical Romance och röda uppklippta frisyrer har Felicia och Hedda inte släppt taget om varandra. Lady Sybil är ett långt projekt ”som slipats som en glasskärva i Indiska oceanen”. Det blir en timmes berättelser, fylld av stämmor och melodier, från då och nu.

Torsdag 14 mars 19:00
Traveling John med band
Traveling John (John Dunsö) var tidigare gitarrist i indiepopbandet Billie the Vision and the Dancers, men hoppade av för att förverkliga drömmen om en soloskiva och om att resa ut i världen. Han packade sin ryggsäck med inspelningsutrustning, tog sin gitarr och flög ensam till LA utan varken plan A eller B. Under två års tid reste han runt i Nord- och Sydamerika. Det musikaliska resultatet blev ett självbetitlat album med release i december 2018. Albumet innehåller gitarrbaserad pop med influenser både från Paul Simon och Bob Dylan. Med sig på scen har John Sofia Janninge, percussion, sång och fiol, John Venkiah piano, orgel och sång, Gustav Kronkvist, elgitarr samt Jimmie Emmoth på trummor.

Torsdag 4 april 19:00
Frida Selander – När du går på känsla är du alltid i tid
När sångerskan och musikern Frida Selander gör föreställning av sitt senaste album tar hon fram sin filosofiska och berättande sida. ”När du går på känsla är du alltid i tid” är en musikalisk upptäcktsfärd bland regnbågar, spindlar, trasiga krukor, strömavbrott och tårar. Ensam med sin gitarr berättar hon historier om förgänglighet, om att öppna sitt hjärta, om det ömtåligaste i människor och om att hitta rätt nyckel till rätt dörr.
Frida Selander har under 15 år varit verksam som singer/songwriter med egna låtar, men hon har också låtit göra queera översättningar av jazzstandards.

Torsdag 16 maj 19:00
Paperwing
Bakom namnet Paperwing döljer sig artisten, producenten och låtskrivaren Jenny Soovik. Med inspiration från artister som Björk, Little Dragon och Robyn bygger Paperwing en ljudbild som kan beskrivas som miniepisk symfoni-pop. Genom lager av röst, syntar och elektroniska atmosfärer skapar Jenny Soovik, William Soovik, Jonathan Albrektson samt Viktor Reuter tillsammans något som också kan kallas ambient drömpop

Arrangemangskontakt:
Christel Molin
0722 45 82 91
christel.molin@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042–10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll