Följ Helsingborgs stad

Klara, färdiga, kör!

Pressmeddelande   •   Sep 19, 2019 12:52 CEST

Vård- och omsorgsförvaltningen kan, med hjälp av pengar från Omställningsfonden, erbjuda 27 stycken lyckliga medarbetare gratis körkort. Erbjudandet innehåller 30 körlektioner och annan nödvändig undervisning. Motprestationen är motivation samt att de mängdtränar hemma.

– Vi kan inte låta kompetenta medarbetare lämna vår organisation bara för att de inte har körkort. Därför ansökte vi om pengar hos Omställningsfonden för att kunna stärka kompetensen hos enskilda medarbetare så att de kan möta våra behov som arbetsgivare, säger Ola Falck, HR-chef på vård- och omsorgsförvaltningen.

Alla enhetschefer inom hemvården fick nominera undersköterskor och sjuksköterskor på sin enhet. Detta skulle vara medarbetare som de ville satsa lite extra på och vars anställningsbarhet skulle öka med ett körkort. Bemanning och rekrytering har nämligen upptäckt att det är svårt att rekrytera undersköterskor med körkort till hemvården.

Utbildningsinsatsen drar i gång i oktober månad. Den enda motprestationen arbetsgivaren kräver är att detta är något medarbetaren verkligen vill. Medarbetarna behöver även övningsköra hemma och för att kunna göra detta behöver man ha en utbildad handledare. Handledarutbildningen är förenad med en mindre kostnad, cirka 400 kronor, som medarbetaren själv får bekosta.

– Det är fantastiskt roligt att som arbetsgivare kunna ge dessa medarbetare denna chans. Jag hoppas nu att de tar tillvara på denna möjlighet och att de alla snart har var sitt körkort, fortsätter Ola Falck.

Omställningsfonden, som finansierar projektet, arbetar för att stödja och hjälpa anställda inom kommun- och landstingssektorn. De har beviljat vård- och omsorgsförvaltningen 1,5 miljoner kronor. Under 2019 är det 27 personer som kommer påbörja sin körkortsutbildning. Under 2020 kommer ytterligare ett 40-tal få chansen!


Kontakt

Ola Falck, HR-chef, vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon: 0709-90 63 55
E-post: ola.falck@helsingborg.se

Sofia Sandberg, kommunikatör, vård- och omsorgsförvaltningen
Telefon: 0708-32 90 69
E-post: sofia.sandberg@helsingborg.se

Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.