Gå direkt till innehåll
Filbornaverket, en del av Öresundskraft. Foto: Propellermedia.
Filbornaverket, en del av Öresundskraft. Foto: Propellermedia.

Pressmeddelande -

​Kostnaden för folkomröstningen och försäljningsprocessen av Öresundskraft är klar

Den totala kostnaden för folkomröstningen och arbetet gällande försäljningsprocessen av Öresundskraft är nu sammanställd.

En folkomröstning följer vallagens och Valmyndighetens instruktioner. Kostnaden för utbildning av valförrättare, vallokaler, informationsmaterial och utskick av valsedlar uppgår till strax under 5 miljoner kronor. Den slutgiltiga summan blir klar om ungefär en månad när alla arvoden för valförrättare är sammanställda.

Kostnaden för förberedelserna för försäljningen av Öresundskraft består av arvode till finansiella och juridiska konsulter under åren 2018 och 2019 och landar på 25,3 miljoner kronor. Uppkomna kostnader belastar kommunstyrelsen, stadsgemensamma kostnader.

För mer information: Cecilia Eklund, presschef Helsingborgs stad, cecilia.eklund@helsingborg.se, mobil: 073-422 19 95

För resultatet kring folkomröstningen: https://helsingborg.se/nyheter/%E2%80%8Bslutgiltigt-resultat-av-folkomrostningen-om-oresundskraft/

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55