Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Kulturvecka i Helsingborg i november

För att manifestera att Helsingborg nu för första gången har ett kulturprogram, som ska visa riktningen för arbetet med kultur i Helsingborg nu och i framtiden arrangeras en kulturvecka i november. Den 11-19 november sätter vi fokus på kultur i Helsingborg. Kulturveckan kommer att ha frihet och då i synnerhet yttrandefrihet som tema: såväl organisationers som den enskildes rätt att uttrycka sig, och vara sig själv.

Den 11 november inleds Kulturveckan 2017 med ett arrangemang på Kulturpunkten på Dalhem, då bland annat satsningen på El Sistema kommer att uppmärksammas.

På kvällen samma dag arrangeras Nordiska nätter på Dunkers kulturhus, ett samarrangemang med Folkuniversitetet. Mellan klockan 18 och 23 varvas spännande föreläsningar och panelsamtal med frågestund. Klara medverkande är bland andra Jesper Rönndahl, Bi Puranen och Emma Frans.

Tisdagen den 14 november ges en föreläsning med Abduljabbar Alsuhili, på ännu inte spikad plats, där vi får veta mer om hans väg från kriget och den auktoritära regimen i Jemen till tillvaron som fristadskonstnär i Helsingborg. Torsdagen den 16 november klockan 18 får vi möta författaren Arkan Asaad i ett samtal med poeten och musikern Niklas Törnlund på Stadsbiblioteket. Och fredagen den 17 november genomför Helsingborgs Scen och Arena AB en särskild satsning som tar sin utgångspunkt i de nyrenoverade lokalerna i Konsul Perssons villa.
Kulturveckan 2017 rundas av med ett estradsamtal om yttrandefrihet på Dunkers den 18 november, och ett öppet hus på Kulturmagasinet söndagen den 19 november.
Många fler arrangemang ska genomföras under veckan:

- Förberedelserna inför Helsingborgs första kulturvecka är i full gång. Det är Kulturförvaltningen i Helsingborgs stad som står bakom, men för att få en bredd av arrangemang välkomnar vi det fria kulturlivet samt föreningar, näringsliv och stadens övriga förvaltningar och bolag att vara med och skapa programinnehåll, säger projektledaren Emma El-Hallah.

Kultur på många platser och för alla

- Helsingborgs kulturprogram fokuserar bland annat på tillgänglighet – alla ska ha tillgång till kultur – och på att kultur ska finnas på många platser. Allas representation och delaktighet liksom att barn och unga är prioriterade målgrupper slås också fast i kulturprogrammet, och det vill vi ska avspeglas i kulturveckan, säger kulturdirektör Bibi Estev.

Har du lust att vara med och arrangera programpunkter till Kulturveckan i Helsingborg 2017 - kontakta Emma El-Hallah via e-post Kulturveckan2017@helsingborg.se

Kulturveckans syfte är bjuda in alla helsingborgare att upptäcka mångfalden av kulturverksamheter som görs i Helsingborg, där bidragen från det fria kulturlivet och stadens egna institutioner är lika viktiga. Kulturveckan genomförs som ett led i att manifestera kulturprogrammet, som antogs av kommunfullmäktige i november 2016.

Programmet kan läsas i sin helhet här jämte pressmeddelandet om att Kulturprogrammet antagits i Kommunfullmäktige den 22 november 2016: ”Kulturprogram klubbat i kommunfullmäktige”

http://www.mynewsdesk.com/se/helsingborg/pressreleases/kulturprogram-klubbat-i-kommunfullmaektige-1662283

Arrangemangskontakt:
Emma El-Hallah, delprojektledare för Kulturveckan 2017
073-231 10 76, emma.elhallah@helsingborg.se
eller
Karin Gustavsson, delprojektledare för Kulturveckan 2017
070-375 21 69, karin.gustavsson@helsingborg.se

Bibi Estev (fd Hidén), kulturdirektör kulturförvaltningen
073-361 31 37, bibi.hiden@helsingborg.se

Presskontakt:
Göran Svensson, presskontakt Kulturveckan 2017
0732-31 50 36, goran.svensson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55