Gå direkt till innehåll
Den 6 maj arrangerar staden en demokratikonferens för unga helsingborgare i åldrarna 16 – 19 år.
Den 6 maj arrangerar staden en demokratikonferens för unga helsingborgare i åldrarna 16 – 19 år.

Pressmeddelande -

​Lag, pizza och demokrati – staden vill engagera unga!

År 2020 blir FN:s barnkonvention lag i Sverige. Den 6 maj arrangerar staden en demokratikonferens för unga helsingborgare i åldrarna 16 – 19 år.

–Vid konferensen sätter vi de unga i centrum. Därför bjuder vi in unga att delta i planeringen som äger rum den 16 december. Istället för att gissa vilka frågor som intresserar och engagerar unga mest så frågar vi dem, säger samordnare Jenny Tellström.

Till konferensen bjuds alla gymnasieskolor i kommunen in. Tanken är att lyfta ungas rättigheter, möjligheter och plats i samhället. Målet är en riktigt inspirerande dag som motiverar.

Helsingborgs stad söker nu unga som vill vara med och planera. Den 16 december träffas vi på Tryckeriet för en workshop kring ungas rättigheter.

–Här bestämmer vi tillsammans vad vi vill göra med konferensen i maj. Har du någon bra ide? Vad brinner du för? Kom och dela med dig!, säger Jenny Tellström.

Tider och platser

Den 16 december klockan 17:00 – 19:00: planeringsworkshop på Aktivitetshuset Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1b. Fritid Helsingborg bjuder alla på pizza!

Den 6 maj: Demokratikonferens på Aktivitetshuset Tryckeriet, Vasatorpsvägen 1b.

Konferensen är ett samarbete mellan Europa Direkt Skåne Nordväst, Idé A Drottninghög och Fritid Helsingborg.

Mer information:

Jenny Tellström, Samordnare Europa Direkt Skåne Nordväst, 073-08 04 157 eller jenny.tellstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55