Gå direkt till innehåll
Linnea Henriksson blir programledare för Hx-festivalens studiosändningar där hon gästas av bland andra Nassim Al Fakir och gänget bakom Hx-Grytan, sommarens digitala Kulijuli-special!

Pressmeddelande -

Linnea Henriksson blir programledare för Hx-festivalens studiosändningar där hon gästas av bland andra Nassim Al Fakir och gänget bakom Hx-Grytan, sommarens digitala Kulijuli-special!

Under Hx-festivalen blir Studion ett vibrerande nav kring vilket det tempofyllda programutbudet kommer att kretsa från klockan 15.30-23.00 både fredag och lördag. Förutom att Linnea Henriksson ikläder sig programledarrollen, kommer hon även att bidra till festivalens redan vassa musikutbud. Familjefavoriten Nassim Al Fakir underhåller de lite yngre festivalbesökarna med sin poppiga och dansanta musik och passar också på att låta sig utmanas med någon spännande Hx-aktivitet.

Linnea Henrikssons medverkan i det populära programmet ”Så mycket bättre” etablerade henne som en av våra främsta pop- och jazzsångare. Förutom sitt eget låtskrivande, har hon samarbetat med artister som Avivii, Gyllene Tider och Petter. Hennes tredje album, ”Linnea Henriksson” fick priset Årets pop på P3 Guld-galan 2018.

-Med Linnea som programledare för livesändningarna från Hx-studion, blir det spännande och underhållande möten med mängder av gästande artister och andra medverkande. Dessutom kommer våra livesändningar att teckentolkas så att vi därigenom möjliggör för ännu fler att ta del av vårt fullmatade festivalprogram, säger Jeanette Håård, studioansvarig för Hx-festivalen.

Programledaren, skådespelaren och musikern Nassim Al Fakir gästar Hx med sitt band för att bjuda sina gamla och nya fans på en härligt underhållande konsert med musik från sina album. Hög energi och musikalisk briljans utlovas för hela familjen!

Sveriges första digitala stadsfestival Hx bjuder även publiken på ett riktigt klassiskt inslag. Det blir nämligen premiär för Kulijuli med det nya värdparet Lena Bergkvist och Dennis Westerberg. De utlovar ett fullspäckat nöjesprogram med folkkära artister, högt tempo och stor igenkänningsfaktor där kapellmästaren Peter Berglund leder svänget i ”Kulijuliorkestern”.

-Nu har vi lite drygt tre veckor kvar till ”take-off” för årets Hx-festival. Vi märker att förväntningarna stiger bland helsingborgarna och alla andra som uppmärksammat att vi laddar för Sveriges första digitala stadsfestival. Det är ju så klart en väldigt speciell känsla att genomföra något som aldrig gjorts tidigare, och för varje dag som går växer inte bara vårt program, utan också den härliga entusiasmen bland alla medarbetare som på olika sätt gör detta möjligt, säger Jonas Stoltz, projektledare för Hx-festivalen.


För ytterligare information:

Jonas Stoltz, projektledare Hx-festivalen, jonas.stoltz@helsinborg.se

Ulf Dahlström, pressansvarig Hx-festivalen, 0723 97 07 62, ulf.dahlstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll