Gå direkt till innehåll
​Mångfaldsveckan samlar bredden av Helsingborg

Pressmeddelande -

​Mångfaldsveckan samlar bredden av Helsingborg

Mångfaldsveckan arrangerades för första gången 2015 för att uppmärksamma det mångfaldsarbete som görs i staden, visa upp goda exempel och för att inspireras av varandra. Årets Mångfaldsvecka äger rum 25 september - 1 oktober.

-Vi är stolta över bredden i årets program. Viktiga frågor som jämlikhet, normkritik, barns rättigheter, rasism och funktionsrätt kommer att lyftas genom workshops, föreläsningar, samtal och kulturyttringar. Det är kul att både staden och flera olika föreningar från civilsamhället vill vara med och inspirera och utmana till fortsatt arbete kring mångfaldsfrågor, det är något som angår oss alla och som verkligen behövs i Helsingborg , säger Jenny Mörk, verksamhetsutvecklare på Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg.

Under veckan kommer det finnas en rad olika evenemang spridda över staden. Det blir föreläsning och invigning av Kvinnokarta Helsingborg, språkcafé och mångfaldstält. Flera intressanta författarbesök, där bland annat Fanna Ndow Norrby som skrivit boken Svart kvinna kommer samt Stefan Einhorn som talar om medmänsklighet och människans ljusa och mörka sidor.

- Freezone har i samarbete med RumEtt utmanat Helsingborgs politiker med ett quiz om Barnkonventionen – för hur mycket vet egentligen Helsingborgs politiker om Barnkonventionen? Vi ser fram emot en spännande kväll den 28 september då resultatet kommer att presenteras i ett panelsamtal på scenen mellan ungdomar och stadens politiker. Kom och lyssna! uppmanar Pixi Ljunggren, verksamhetsutvecklare på RumEtt.

Mångfaldsveckan består av både interna och externa arrangemang och det är fri entré till alla programpunkter.

Här kan du ta del av hela programmet: https://mangfald.helsingborg.se/program/

Mångfaldsveckan består av representanter från Antidiskrimineringsbyrån Helsingborg, Sensus studieförbund, Medborgarskolan och Helsingborgs stad som har uppgiften att möjliggöra veckan. Varje programpunkt har en egen arrangör som tillsammans skapar Mångfaldsveckan.

För mer information: mangfaldsveckan@gmail.com eller till Jenny Mörk på tfn: 042-28 48 45

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55