Gå direkt till innehåll
Den konstnärliga gestaltningen "Etervirvel" av Matti Kallioinen ska bjuda in till fantasi, rörelse och reflektion på Maria torg.
Den konstnärliga gestaltningen "Etervirvel" av Matti Kallioinen ska bjuda in till fantasi, rörelse och reflektion på Maria torg.

Pressmeddelande -

Maria torg pryds med ett nytt konstverk

På måndag den 3 juli lyfts en 2 meter hög, färgglad skulptur på plats på Maria torg. Den är skapad av konstnären Matti Kallioinen och kommer att stå i anslutning till scenen vid Mariakyrkan.

Under måndagsmorgonen den 3 juli, med start klockan 8:00, lyfts ”Etervirvel” på plats på Maria torg. Det är en färgglad skulptur som blir finalen i omdaningen av torget. Den är cirka 2 meter hög och 2,5 meter i diameter och kommer att stå intill scenen vid Mariakyrkan. Bredvid skulpturen placeras en miniatyr av den stora formen som går att rotera med handen. Konstnären Matti Kallioinen närvarar vid installationen.

- Med ”Etervirvel” har jag velat skapa en plats att förundras över, som är lockande för både kroppen och fantasin. Den bygger på enkla, regelbundna former med släta ytor. Formerna upprepas på ett mystiskt sätt och går att uppleva med ögonen, händerna och hela kroppen, säger Matti Kallioinen som är skaparen bakom konstverket.

- Maria torg är en plats för liv och rörelse, men också för pauser och vila. Skulpturen tycker vi bidrar till att inbjuda till just detta och passar därför väldigt bra på Maria torg. Det blir en familjevänlig plats för aktivitet, men också något för betraktaren att vila ögonen på och reflektera över, säger Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare i Helsingborg.

"Etervirvel" är beställd av stadsbyggnadsförvaltningen i samarbete med Svenska kyrkan och Helsingborgs stads konstråd. Invigningen av konstverket sker 30 augusti. Mer information kommer längre fram.

För mer information, kontakta:
Martin Hadmyr, stadsträdgårdsmästare på stadsbyggnadsförvaltningen
Telefon: 042-10 58 95
E-post: martin.hadmyr@helsingborg.se

Matti Kallioinen, konstnär
Telefon: 0704-45 30 46
E-post: m_kallioinen@hotmail.com

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll