Gå direkt till innehåll
Foto: David Pahmp
Foto: David Pahmp

Pressmeddelande -

Miriam Aida tolkar David Bowie

Miriam Aida är en av svensk jazzmusiks klarast lysande stjärnor. Tillsammans med sin prisbelönta grupp kommer hon till Dunkers kulturhus och ger sig på att tolka David Bowies odödliga hits. Hör SpaceOddity, Let´s dance och Rebel Rebel som du aldrig hört dem förut. Konserten med Miriam Aida ingår i ”Dunkers Big5” som presenterar kända och etablerade artister.

Det är modigt av Aida att ta sig an en av världens främsta artister och hitmakare i David Bowie. Med rytmer från Afrika och Brasilien och toner som tar lyssnaren mellan jazz, reggae och en lagom dos svensk melankoli problematiserar hon hela begreppet ”covers”. Låtarna på skivan Loving the Alien, trots en hel del igenkänning, känns som helt egna verk som spetsar till den svenska jazzscenen och bidrar med något helt nytt. På musikrörelsen MTA:s hemsida säger Aida såhär om skivan och releasekonserterna:

–Det är David Bowies mod att utmana de sociala normerna, att gå utanför de givna ramarna, som inspirerar oss. Han uppmanar oss att inte kompromissa bort oss själva med ett budskap om att våga följa sitt hjärtas väg och stå för den man är. Med detta närmast hjärtat har vi utmanat oss att göra hans låtar till våra.

På Dunkers framträder hon tillsammans med Mats Andersson på 7strängad gitarr, Ola Bothzén och Finn Björnulfson på slagverk.

Vad: Miriam Aida tolkar David Bowie
Var: Dunkers kulturhus
När: 24 oktober 19:00
Hur: Entré 250 kr, 195 kr med kulturkort, 120 kronor för studenter. Biljetter köps via Ticketmaster eller i Dunkers biljettcentral.

Arrangemangskontakt:Fredrik Öjbro, kultursamordnare på Dunkers kulturhus.
073-231 15 60 eller fredrik.ojbro@helsingborg.se

Presskontakt: Dennis Nilsson, Pressansvarig kulturförvaltningen Helsingborg stad. 042-10 42 32 eller dennis.nilsson@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55