Gå direkt till innehåll
Mode på RumEtt

Pressmeddelande -

Mode på RumEtt

Dunkers kulturhus, Helsingborg
Fri entré

Vestige – modetidsskrift
Första utgåvan lanseras maj 2019 med temat skönhet. Utställningen i RumEtt visar utdrag från tidskriften, där skönhet kommer diskuteras i både text och bild. Tidskriftens redaktion vill väcka tankarna om skönhet. Vad är det? Hur kan vi förstå skönhet, ur vår samtid och i historien? Är mode och skönhet synonymt?

Vestige är en studentledd och ideell tidskrift från kandidatprogrammet i Modevetenskap, Lunds Universitet. Ambitionen är att utveckla en tidskrift ur ett modevetenskapligt perspektiv, där mode kan diskuteras och kritiseras utifrån bland annat sociala, filosofiska och psykologiska processer. Genom att söka sig under modets ytlighet önskar Vestige undersöka modets djup samt de spår det lämnar efter sig.

Instagram: @vestigestories

Visas 23 april – 11 maj
Vernissage torsdag 18 april 18:00

Mode på Nicolaiskolan
Avgångseleverna från Nicolaiskolan på Hantverksprogrammet Textil Design visar sina kunskaper i formgivning, sömnad och modedesign. Med idécollage, tygprover, modeteckningar och uppsydda plagg får du följa med i deras skapande process.

Visas 25 – 27 april
Vernissage torsdag 25 april 18:00

Arrangemangskontakt:
Anna-Carin Norén
Utställningsproducent/Koordinator.
072-1710536
anna-carin.noren@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042 10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55