Gå direkt till innehåll
Nu är det dags – Sveriges första digitala stadsfestival drar igång!

Pressmeddelande -

Nu är det dags – Sveriges första digitala stadsfestival drar igång!

Äntligen är det dags för Hx-festivalen som bjuder på mängder av livestreamad musik och digitala upplevelser för alla som har tillgång till en skärm varsomhelst i Sverige.

På hemsidan hx.se - själva navet i hela festivalen – finns senast under första festivaldagen fredag 31 juli inte bara hela programmet, utan också olika sorters interaktion, quiz och det digitala rummet ”Jitsi”.

Jitsi är ett digitalt rum som vem som helst kan starta upp och som gör det möjligt för alla som vill att bidra med inslag till Hx-festivalen. Man filmar helt enkelt sig själv när man sjunger, spelar musik, uppträder som trollkarl, eller lagar mat, eller något annat som kan vara underhållande för andra festivalbesökare. Skicka gärna tips till festivalledningen för Hx via sociala medier så kan vi uppmärksamma en konsert, en dansuppvisning eller något annat spännande!

Livekonserterna som streamas från Helsingborg kommer att finnas tillgängliga på Hx.se under ett par veckor efter festivalen. Man kommer med andra ord kunna se sina favoriter flera gånger!

Säkerhet och trygghet har alltid varit prioriterat under tidigare Hx-festivaler. Så är det även i år. En god, respektfull och trevlig ton i kommentarsfälten bidrar till en härlig festivalstämning.

-Det är verkligen en speciell känsla att vi nu efter flera månaders arbete kopplar upp oss mot hela Sverige för att erbjuda landets första digitala stadsfestival. Och vi hoppas att vi inte bara når ut, utan också når in i alla som vill vara med oss under Hx-festivalen 2020, säger Jonas Stoltz, projektledare.



För ytterligare information:

Jonas Stoltz, projektledare Hx-festivalen, jonas.stoltz@helsinborg.se

Ulf Dahlström, pressansvarig Hx-festivalen, 0723 97 07 62, ulf.dahlstrom@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55