Gå direkt till innehåll
#HBGTECH samlar entreprenörer och startups

Pressmeddelande -

#HBGTECH samlar entreprenörer och startups

Den 11 december är det entreprenörskap, innovation och nyskapande som står på agendan i Helsingborg. Det är fjärde gången som #HBGTECH anordnas, med målet att knyta samman tech- och startupkulturen. Kom till Radisson Blu och bli inspirerad av Pingis Hadenius, träffa lokala entreprenörer och lyssna på lovande startups som pitchar.

Dagen inleds med att Venture Cup avslöjar topp 20 i tävlingen de bästa idéerna 2018. Senare går det att besöka Impact Day som lyfter fram entreprenörer med en social nisch från höstens program på acceleratorn Sopact.

Under eftermiddagen finns det ett antal workshops att ta del av. BlockchainLab Helsingborg kommer diskutera blockchain-teknik och om det är möjligt att använda i framtiden. Marta Sršan kommer hålla en workshop om hur man blir en hälsosam och hållbar grundare.

E-commerce park, Almi, Dreamwork och Connect Sverige Region Syd, kommer finnas på plats för coachmöten, i fall man vill diskutera sin idé eller startup. Som besökare finns också möjlighet att upptäcka ny teknik och mingla med ett gäng lokala startups och företag under utställningen.

Avslutningen på dagen är #HBGTECH show modererad av Aisha Mossberg från Helsingborg Startups. Pingis Hadenius kommer till showen för att ge sina bästa tips och råd. Pingis är en serie-entreprenör som tillsammans med Isabella Löwengrip startat Economista, Löwegrip Care&Color och Flattered AB. Hon är också vardagsekonom på TV4. Därefter blir det paneldiskussion med Karolina Wallin Brorsson, Karsten Deppert, David Nilsson och Linda Bjernstål som alla är erfarna entreprenörer verksamma i Helsingborg. På scen kommer också startups från THINK Accelerate pitcha sina idéer: Knolyx, Competitors App, Biohax International, Events Terminal, Flixier, Wyliodrin &TOgenesis.

- Det är fjärde gången vi kör #HBGTECH och jag är glad att se hur vårt community i Helsingborg växer och fler blir involverade. Till #HBGTECH kommer startups, lokala organisationer och investerare och att se hur människor stöttar varandra är nästan magiskt, säger Alex Bastien, VD för THINKAccelerate

Förra året var det över 300 personer och 30 investerare som kom till #HBGTECH. Evenemanget är gratis och öppet för alla. 

När: Den 11 december

Var: RadissonBlu MetropolHotel, Helsingborg

Mer information finns här.

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55