Gå direkt till innehåll
Ny gång- och cykeltunnel vid Ringstorpsvägen klar

Pressmeddelande -

Ny gång- och cykeltunnel vid Ringstorpsvägen klar

Helsingborgs stad och Trafikverket har byggt en ny gång- och cykeltunnel under järnvägen vid Pålsjö Östra/Ringstorpsvägen. Den är nu klar och tas i bruk på fredag, 24 november.

Den nya gång- och cykeltunneln ökar trafiksäkerheten och minskar risken för olyckor vid korsningen eftersom gående och cyklister nu passerar under järnvägen i stället för över den som tidigare. Tunneln ingår i förberedelserna inför nästa etapp i utbyggnaden av dubbelspåret på Västkustbanan, en 24 kilometer lång sträcka mellan Ängelholm och Romares väg i Helsingborg.

– Det kommande dubbelspåret gör att området kring Ringstorp förändras. Den nya tunneln binder ihop området och gör det enklare för de som bor här att passera järnvägsspåret på ett säkert sätt. Tunneln är också en viktig del i arbetet med dubbelspåret, en betydelsefull satsning som ger stor effekt och förbättring för Västkustbanan, säger Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande.


Vi firar på fredag 24 november klockan 15:00 – alla är välkomna!
På fredag 24 november klockan 15:00 firar vi att den nya gång- och cykeltunneln nu är klar. Helsingborgs stad och Trafikverket bjuder på grillad korv på plats vid Ringstorpsvägen – först till kvarn. Alla är välkomna!


För mer information kontakta:

Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndens ordförande
Tel: 0703-01 07 26, e-post: christian.orsing@helsingborg.se

Lars Sätmark, projektledare, Trafikverket i Malmö
Tel: 010-124 26 51, lars.satmark@trafikverket.se


Om dubbelspåret
För att öka kapaciteten och minska restiden Ängelholm–Helsingborg, Romares väg ska Trafikverket bygga ut till dubbelspår. I projekt dubbelspår Ängelholm – Helsingborg, Romares väg ska Trafikverket bygga ut till dubbelspår på en 24 kilometer lång sträcka mellan Ängelholms station och Romares väg i norra Helsingborg.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll