Gå direkt till innehåll
Musikgruppen Faela! är en av artisterna under Hx 2018.
Musikgruppen Faela! är en av artisterna under Hx 2018.

Pressmeddelande -

Nya artistnamn till sommarens Hx

Syster Sol och hennes kvinnliga gästartister i dundershowen GAL:ANT, electropopstjärnan Familjen och fusionsbandet Faela! förstärker musikscenerna i festivalprogrammet som nu släpps på hemsidan.

Gungande reggae, elektronisk pop med tänkvärda texter och oemotståndlig världsmusikmix är det senaste tillskottet till festivalens musikutbud. Men Hx är så mycket mer än bara konserter. I samarbete med olika lokala aktörer bjuds helsingborgarna på härliga matupplevelser och underhållande aktiviteter för alla åldrar längs med Sveriges förmodligen vackraste festivalområde.

Syster Sols GAL:ANT-fest aspirerar helt klart på att bli en av höjdpunkterna i det redan mångfacetterade musikutbudet under sommarens Hx. Reggaesångerskan Syster Sol vill med sin label GAL:ANT bidra till en mer jämställd musikbransch. Till Helsingborg kommer hon med sin exklusiva crew av endast kvinnliga artister: Bon Bon x Yra, Nayomi, Ward, Julie, Adjani och DJ Kippshu. Några spår av den manligt dominerade musikbranschen kommer verkligen inte synas när Syster Sol och hennes gäster den 3 augusti äntrar scenen på Henry Dunkers plats för en dundrande supershow.

För alla älskare av världsmusik kommer den explosiva fusionsgruppen Faela! bli en riktig högtidsstund. Gruppens sex musiker med rötter i Argentina, Sverige, Chile och Bosnien har skapat ett helt unikt sound. Sedan Faela! bildades för lite drygt 10 år sedan, har deras skara av fans världen över ständigt ökat. Här möts Latinmusic med rytmer från Balkan och influenser från jazzen, reggaen och discomusiken. Den 3 augusti på Henry Dunkers plats kommer helsingborgarna att få uppleva de oemotståndliga musikerna i Faela!

Med albumet ”Kom” som släpptes under våren gjorde den hyllade elektropopartisten Familjen en efterlängtad comeback på den svenska musikscenen. Fastän det gått sex år sedan det förra albumsläppet, har Familjen – eller Johan T Karlsson som är hans riktiga namn – varit allt annat än sysslolös. 2014 gjorde den Grammisbelönade artisten succé i det uppskattade programmet ”Så mycket bättre”, han har producerat artister som Tove Styrke, Ninsun Poli och Grant och däremellan också varit pappa till sin två små barn. Att musiken och texterna på den nya plattan är rikare, djupare, argare och mer personligare än tidigare kommer Hx-publiken att få uppleva den 3 augusti när Hässleholmssonen kliver upp på scenen på Henry Dunkers plats.

– Vi känner oss verkligen stolta över det variationsrika och spännande musikutbudet under sommarens Hx. Och lika stolta är vi över bredden och mångfalden i hela festivalprogrammet som från och med den 18 juni finns tillgängligt på Hx hemsida, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx 2018.

www.hx.se

Hittills släppta artister
Miss Li - Gröningen – fredag 3 aug
Syster Sols GAL:ANT-fest – Henry Dunkers plats – 3 aug
Familjen – Henry Dunkers plats – 3 aug
Kaliffa – Gröningen – fredag 3 aug
Helsingborgs Symfoniorkester + Lisa Miskovsky – Gröningen – fredag 3 aug
Engdahls – Hamntorget – fredag 3 aug
Barbados – Hamntorget – fredag 3 aug
Faela! – Henry Dunkers plats – 3 aug
Tarabband – Henry Dunkers plats – lördag 4 aug
Scotts – Hamntorget – lördag 4 aug
Date– Hamntorget – lördag 4 aug
RIX FM – Gröningen – lördag 4 aug
Wilmer X – Gröningen - lördag 4 aug
Tove Styrke – Henry Dunkers plats – lördag 4 aug

Om Hx
Hx, Helsingborgs stadsfestival är för dig som bor i Helsingborg. Och för alla som vistas i eller bara gillar vår stad. Från Hamntorget i centrum till Fria Bad i norr breder Hx ut sig med mat, musik och aktiviteter för hela familjen. Hx produceras av evenemangsenheten på Helsingborg Arena & Scen AB på uppdrag av Helsingborgs stad. Hx 2018 äger rum 3-4 augusti.

Kontaktperson:
Ulf Dahlström, pressansvarig, Helsingborg Arena & Scen AB, ulf.dahlstrom@helsingborg.se, mobil +46 723970762

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll