Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

​Nytt avtal med HIF ger möjligheter för andra aktörer på Olympia

Idag presenterades de övergripande riktlinjerna för ett förslag i Fastighetsnämnden i Helsingborg avseende ett reviderat avtal mellan Helsingborgs stad och HIF.

Det nya avtalet skiljer sig i huvudsak från det existerande genom att staden får en större rådighet över arenan och genom en omstrukturering övertar hyra och ansvar för delar av anläggningen. Detta i huvudsyfte att underlätta för andra aktörer än HIF att nyttja Olympia.

I det existerande avtalet hyr fotbollsklubben HIF med både fasta och rörliga hyresnivåer hela arenan och ansvarar för drift av faciliteter, restauranger, kiosker mm samt skötsel av gräsplanen. I det nya avtalet övertar Helsingborgs stad drift, ansvar och framförallt rådighet för ca 40% av anläggningen, bland annat just gräsmattan. Som en följd av dessa förändringar hoppas parterna att HIF kan fokusera mindre på fastighetsdrift och mer på kärnverksamheten – dvs fotboll på högsta nivå.

- Olympia är Helsingborgarnas arena och vi gör dessa förändringar för att åstadkomma ett långsiktigt och hållbart hyresavtal som ger staden en helt annan rådighet över ytorna samtidigt som fokus och incitament ökar för HIF att ta sig tillbaka dit de hör hemma, dvs Allsvenskan, säger Fredrik Hjort, fastighetsdirektör, Helsingborgs stad.

Avtalsförändringarna syftar i huvudsak till:

1. Att tydliggöra vilken part som ansvarar för vilka ytor

2. Att ge staden full kontroll över match- och evenemangsområden

3. Tydligare och enklare hyresavtal

- Vi är glada över det nya avtalsförslaget eftersom det ger oss större flexibilitet och är anpassat efter de behov HIF har idag och inom en överskådlig framtid, säger Mats-Ola Schulze, klubbdirektör HIF.

Några praktiska frågor återstår innan avtalet kan undertecknas. Detta förväntas ske under de närmaste veckorna.

För mer information, vänligen kontakta:

Fredrik Hjort, fastighetsdirektör Helsingborgs stad

072 188 53 59 fredrik.hjort@helsingborg.se

Richard Lundberg (M), ordförande i fastighetsnämnden Helsingborgs stad

076 773 84 96 richard.lundberg@helsingborg.se

Mats-Ola Schulze, klubbdirektör HIF

070 419 94 26 mos@hif.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55