Gå direkt till innehåll
Foto: Jean-Baptiste Millot
Foto: Jean-Baptiste Millot

Pressmeddelande -

Nytt datum för Alexandre Kantorows konsert på Helsingborg pianofestival

Nytt datum för Alexandre Kantorows konsert på Helsingborg pianofestival

Alexandre Kantorow är ett av stjärnnamnen på Helsingborg pianofestival 2019. Efter att han nyligen vann den prestigefyllda Tjajkovskijtävlingen arrangerar Helsingborg pianofestival om i programmet för att Alexandre ska kunna närvara vid festivalen. Nytt datum för Alexandres Kantorows konsert är måndagen 2 september klockan 19.00.

För att årets festivalbesökare inte ska missa chansen att få lyssna på Alexandre Kantorows pianomusik har man kommit överens med musikern att flytta på konserten från söndag 1 september till måndag 2 september klockan 19.00. Fredrik Öjbro, scen- och utställningschef på Dunkers kulturhus, förklarar:

”Vissa saker kan vi inte styra över, lika lite som Alexandre själv. Här har vi ett typexempel på en lysande talang som fått världens ögon på sig och som är så duktig att han vann Tjajkovskijtävlingen nu i sommar. Dessvärre för oss krockade vinsten, som är att spela tillsammans med den världsberömda dirigenten Valerij Gergijev på Montreuxfestivalen, med det tidigare utsatta datumet på Helsingborg pianofestival.”

Tidigare biljetter gäller fortfarande och man behöver inte boka om eller köpa en ny biljett. För de som inte kan närvara på det nya datumet återköper Dunkers kulturhus biljetterna.

”Vi förstår att det här kan omkullkasta långväga besökares planer som redan har bokat hotell och resa. Vi erbjuder alla som köpt biljett att behålla den och sin plats. För de som inte har möjligt att närvara på spelningen gör vi självklart återköp av konsertbiljetten”, säger Fredrik Öjbro.

Arrangemangskontakt:
Per Nyrén
0763-28 48 23
pernyren40@gmail.com

Fredrik Öjbro
Dunkers kulturhus
0732-3115 60
fredrik.ojbro@helsingborg.se

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55