Gå direkt till innehåll
Illustration: Calle Nordahl
Illustration: Calle Nordahl

Pressmeddelande -

Öppet kulturhus på Dunkers

Dunkers kulturhus, Helsingborg
Fredag 25 januari 17:00-20:00 (16:30 för pressen)

När jul- och nyårfirandet är över är det dags för litet själslig spis. Det ordnar Dunkers kulturhus. För andra året i rad bjuds publiken in till Öppet kulturhus, denna gång fredag 25 januari. Hela Dunkers fylls av aktiviteter som i mycket berättar om det som händer inom väggarna på Kim Utzons skapelse. À propos Kim Utzon, så kommer arkitekten på besök denna kväll klockan 18:00, till ett samtal med den nya verksamhetschefen Gunilla Lewerentz.
För dig som representant för pressen börjar kvällen 16:30, då du möts av Gunilla Lewerentz och Emma Having, chef för Dunkers utställningar och scen. Sedan träffar du publiken från klockan 17:00.

Inför kvällen riktar sig Gunilla till Dunkers besökare och säger: ”Förra årets öppna kulturhus var välbesökt och uppskattat så det vill vi naturligtvis göra om. Vi vill varmt välkomna dig att komma till Dunkers och ta del av det som dagligen bubblar och sjuder i Helsingborgarnas variationsrika kulturhus. Samtidigt vill vi även puffa för vad som komma skall under våren på scenerna och i utställningslokalerna. Kom och lys upp januarimörkret tillsammans med oss"

Ett axplock ur kvällens händelser berättar om att Oknyttsförvaltningen ordnar jakt på småknytt, tomtar eller troll runt om i huset. Teatergruppen Banditsagor hjälper barn från 4 år och föräldrar som vill lösa Oknyttsproblemet t ex snarkningar i ventilationssystemet eller oförklarligt försvunna strumpor. Jakten börjar klockan 17:30.

I RumEtt, Dunkers verksamhet för unga vuxna, blir det klockan 18:00 Poetry Slam. Det betyder att poeten läser en egen dikt på max 3 minuter och 9 sekunder. Drar man över tiden får man minuspoäng. Juryn plockas från publiken.

Kvällen innehåller också ett gitarrmöte mellan den klassiskt skolade Klas Wounsch och metalgitarristen Christofer Malmström. Det blir naturligtvis mer musik bl a med den självlärda pianisten Basem Agha och med kulturskolans duktiga elever. Och så blir det allsång.

Man får prova på olika danstilar tillsamman med danspedagogen Gun Källström, tangoföreningar och breakdanceföreningen FeeT.

I en öppen konstworkshop kan man arbeta med frågan ”Vem vill jag vara?” tillsammans med konstpedagogen Karin Müller-Lindberg.

Naturligtvis blir det fri tillgång till husets utställningar inklusive den då relativt nyöppnade ”Med känsla för grönt – en utställning i Fredriksdals anda”. Dunkers utställningsproducenter finns på plats. F ö så förlängs utställningen "Surrealist Lee Miller" dagen till ära t o m 3 februari 2019."

På plats finns även Boost, verksamheten för transmedia och film, Helsingborgsrevyn, Kultur i stadsdelar, Kulturskolan, Kultur i skolan och Kulturkortet med ett vinstmatat Kulturhjul.

Och som sagt, Dunkers arkitekt Kim Utzon kommer på besök och samtalar med den nye verksamhetschefen Gunilla Lewerentz om tankar kring husets tillkomst och dess framtid. Samtalet sker i Konsertsalen klockan 18:00.

Dunkers nytryckta program för våren kommer även att finnas till hands. Biljetter till all scenkonst finns att köpa denna kväll.

Ett axplock var det, det händer mycket mer under kvällen. Det är fri entré till alla aktiviteter, men i bland begränsat antal platser. Men då det sker flera aktiviteter vid samma tidpunkt finns det säkert något som passar. Så sätt av tid mellan 17:00-20:00 den 25 januari. Det är då det händer.

Arrangemangskontakt
Fredrik Öjbro
Projektledare Öppet kulturhus
073-231 15 60
fredrik.ojbro@helsingborg.se

Presskontakt:
Tommy Esbjörnsson
042 – 10 49 04
tommy.esbjornsson@helsingborg.se

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55