Gå direkt till innehåll
Oskar Linnros, pressfoto.
Oskar Linnros, pressfoto.

Pressmeddelande -

Oskar Linnros och Ace Wilder klara för Hx

Oskar Linnros ger sig ut på turné i sommar och lördag 5 augusti kommer han till Hx. Även Ace Wilder är klar för Helsingborgs härligaste sommarfestival.

Efter några års tystnad är Oskar Linnros tillbaka, och det med besked. Nyligen släppte Linnros singeln Väntar som blev väl mottagen av både fans och kritiker. Väntar är den första i raden av släpp under året.

- Vi är stolta över att kunna presentera en av Sveriges hetaste popartister. Som final på tre fullmatade festivaldagar uppträder Oskar Linnros på Furutorpsscenen. Det kan inte bli annat än en fullträff, säger Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.

Oskar Linnros rör sig fritt i genren soulpop och känns igen genom sina mångbottnade texter och stilrena melodier. Han slog igenom som rappare i Snook, var med och en av grundade electrobandet Maskinen och har varit producent för bland annat Seinabo Sey, Timbuktu och Veronica Maggio. Hans debutalbum Vilja bli från 2010 blev sjufaldigt nominerad till Grammisgalan 2010. Oskar Linnros spelar lördag 5 augusti klockan 22.30 på Furutorpsscenen.

Tidigare samma dag, klockan 17.00, uppträder Ace Wilder på samma scen. Hon slog igenom stort med låten Busy Doin’ Nothin i Melodifestivalen 2014, där hon slutade på en andra plats. Låten sålde dubbel platina i Sverige och låg etta på både Spotify och Sverigetopplistan. Hon deltog även i årets Melodifestival där hon gick till final med bidraget Wild Child. Ace Wilder spelar lördag 5 augusti klockan 17.00 på Furutorpsscenen.

Om Hx
Under tre fullspäckade dagar, 3 till 5 augusti, erbjuder Hx en blandning av mat, musik och aktiviteter. Precis som förra året äger Hx rum på Söder, från Stadsparken till Furutorpsplatsen. På området finns flera scener som knyts samman av en marknadsgata, spännande matserveringar och roliga aktiviteter för hela familjen.

För mer information:
Nathalie Jarnhäll, projektledare för Hx.
Telefon: 073-41 25 88

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på Helsingborg2035.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55

Relaterat innehåll