Gå direkt till innehåll
Patrik Möller kommer närmast från Kristianstads kommun.
Patrik Möller kommer närmast från Kristianstads kommun.

Pressmeddelande -

​Patrik Möller ny exploateringschef i Helsingborg

Patrik Möller är Helsingborgs nya exploateringschef. Sedan den 1 april är han chef för mark- och exploateringsenheten vid avdelningen för strategisk samhällsutveckling. Patrik Möller har efterträtt Karin Sterte som gått i pension.

– Det är en stor och spännande utmaning att arbeta i Helsingborg. Det känns verkligen att här finns ett driv och ett engagemang för att utveckla staden, säger Patrik Möller.

– Vi är oerhört nöjda med att ha rekryterat Patrik till Helsingborg. Han kommer in med lång erfarenhet från exploateringsfrågor samtidigt som jag ser fram emot att han tillsammans med sina medarbetare kan ge oss nya perspektiv och idéer på hur vi ska arbeta framåt och utveckla staden, säger utvecklingsdirektör Mikael Kipowski.

Stadsutvecklingsprojekten Oceanhamnen och H+ samt omvandlingen av Drottninghög är några av de stora projekt som Patrik Möller och mark- och exploateringsenheten kommer att vara involverad i framöver.

– Det byggs väldigt mycket i Helsingborg nu. Prognoserna visar mot all time high för bostadsbyggandet i Helsingborg under 2018. Det är också en stor efterfrågan på mark för företag, vilket kräver ett särskilt fokus för att utveckla nya områden, säger Patrik Möller.

Patrik Möller kommer närmast från Kristianstads kommun där han tjänstgjorde i tretton år, senast som mark- och exploateringschef. Han är civilingenjör i lantmäteri, utbildad vid Lunds Tekniska Högskola. 

För mer information:

Patrik Möller: 0722-282412

Ämnen

Regioner


Helsingborg är livskvalitet och engagemang. Här finns förutsättningar för människor att utveckla och utvecklas. Helsingborg är platsen för dig som vill något. Möt oss på helsingborg.se.

Kontakter

Presstjänsten

Presstjänsten

Presskontakt Helsingborgs stads presstjänst är bemannad vardagar klockan 8 - 17. 042-10 55 55